Απίστευτο περιστατικό σε φυλακή: Κόλλησαν επίτηδες κορoνοϊό για να αποφυλακιστούν


Την ώρα που ο πλανήτης πασχίζει να προστατευτεί από τη φονική πανδημία, κρατούμενοι σε φυλακή της κομητείας του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ φέρονται να μετέδωσαν επίτηδες ο ένας τον άλλο κορωνοϊό, με στόχο, τι άλλο, την αποφυλάκισή τους.

Τα βίντεο ασφαλείας δείχνουν τροφίμους στο North County Correctional Facility να πίνουν νερό από τα ίδια δοχεία, και να εισπνέουν στην ίδια μάσκα, με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να διαγνωστούν θετικοί στην ασθένεια Covid-19.

«Είναι λυπηρό να πιστεύουμε ότι κάποιος προσπάθησε σκόπιμα να εκθέσει τον εαυτό του στην Covid-19», δήλωσε ο σερίφης Άλεξ Βιλανέβα. «Για κάποιο λόγο υπήρχε η λανθασμένη πεποίθηση μεταξύ των φυλακισμένων ότι αν έβγαιναν θετικοί υπήρχε τρόπος να εξαναγκαστούμε να απελευθερώσουμε περισσότερους κρατουμένους από τη φυλακή – και αυτό δεν θα συμβεί».

Ο σερίφης Βιλανέβα δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ενέργειες ήταν μέρος ενός σχεδίου που οδήγησε σε διασπορά του κορωνοϊού στη φυλακή τον περασμένο μήνα.

«Κάθε τρόφιμος έχει πρόσβαση στο δικό του φλιτζάνι νερού το οποίο φυλάσσουν ζηλότυπα», είπε ο σερίφης. Το χρησιμοποιούν για να μαγειρέψουν noodles ή για να φτιάξουν στιγμιαίο καφέ, για παράδειγμα. Δεν είναι κάτι που μοιράζονται από άτομο σε άτομο, και όποιος εφαρμόζει βασική υγιεινή δεν το κάνει ούτως ή άλλως», δήλωσε ο Βιλανέβα.

«Σε αυτό το περιβάλλον, και έπειτα λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι 21 διαγνώστηκαν θετικοί από την ίδια πτέρυγα, δείχνουν ποια ήταν η πρόθεσή τους».

Το τμήμα διερευνά ποινική δίωξη για όσους σκόπιμα διαδίδουν τον ιό, είπε. «Νομίζω ότι η ίδια η συμπεριφορά τους είναι εκείνη που τους καταδικάζει» πρόσθεσε ο σερίφης.

Τα νέα έρχονται σχεδόν δύο μήνες μετά την απελευθέρωση ενός αριθμού κρατουμένων από την κομητεία του Λος Άντζελες αλλά και της μείωσης του αριθμό των συλλήψεων στην κομητεία ενώ μέσω ανησυχιών για κορωναϊό.

Το τμήμα βασίζεται σε «επιστημονικές και ορθές νομικές συμβουλές» σχετικά με την απελευθέρωση των κρατουμένων, δήλωσε ο Βιλανέιβα.

Η αύξηση των θετικών κρουσμάτων στα μέσα Απριλίου επέστησε την προσοχή των αρχών. Στις 3 Μαΐου, το τμήμα άρχισε να διενεργεί μαζικά τεστ – αλλά την περίοδο του βίντεο, ελέγχθηκαν μόνο εκείνοι που εμφάνισαν συμπτώματα.

Συνολικά 357 τρόφιμοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωναϊό από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με το τμήμα του σερίφη.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!