Ανταρσία της Wagner: «Η σχέση Κρεμλίνου-Wagner έχει τελειώσει» – Η ανάλυση στρατιωτικού εμπειρογνώμονα


Ο Ρομπ Λι, ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στο Ινστιτούτο Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής που εδρεύει στις ΗΠΑ, δημοσίευσε κάποιες αναλύσεις των τελευταίων 24 ωρών, οι οποίες προκάλεσαν αποδοκιμασίες σε πολλούς. Ξεκινά λέγοντας ότι έχει «περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις».

Σχετικά με τον Ρώσο πρόεδρο, λέει ότι είναι «πολύ νωρίς για να πούμε ότι ο Πούτιν θα πέσει σύντομα» ωστόσο σημειώνει ότι «ο Πούτιν και η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών φαίνονται αδύναμοι».

«Δεν είναι ξεκάθαρο ότι αυτό θα επηρεάσει την επίθεση της Ουκρανίας», αλλά «η μέχρι πρότινος σχέση Κρεμλίνου-Wagner έχει τελειώσει» και «η στρατιωτική συνεργασία Βάγκνερ-Ρωσίας πιθανότατα θα υποφέρει».

Λέει επίσης ότι ο Πριγκόζιν «πιθανότατα αποξένωσε πολλούς υπερασπιστές. Άλλωστε ο πόλεμος το κάνει αυτό, ενώ οι Ρώσοι στρατιώτες αμύνθηκαν ενάντια σε μια επίθεση και σκότωσαν Ρώσους αεροπόρους» και σημειώνει ότι «υπάρχει διαφορά μεταξύ στρατιωτών και αστυνομικών που δεν πυροβολούν την Wagner και ενώνονται μαζί τους».

Δεδομένης της παρουσίας της Wagner στο εξωτερικό, «τα μεγαλύτερα αποτελέσματα από αυτό το γεγονός μπορεί να γίνουν αισθητά στη Αφρική», καταλήγει ο Ρομπ Λι.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!