Αντί-Ουκρανός και YouTuber ο Ρώσος που έστειλε e-mail για βόμβα σε έξι νοσοκομεία και το Ελ. Βενιζέλος


Κάτοικος Θέρμης Θεσσαλονίκης, πατέρας δύο παιδιών από διαφορετικές συντρόφους, φανατικός πολέμιος των Ουκρανών και δημοφιλής YouTuber είναι ο 42χρονος Ρώσος που συνελήφθη για την αποστολή των απειλητικών e–mail στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε έξι μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.

Ο 42χρονος Ρώσος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλυσης συγκοινωνιών, ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το κανάλι του στο YouTube –«Από τη Μόσχα στην Ευρώπη»– έχει χιλιάδες ακολούθους, με πολλά βίντεο να γυρίζονται μέσα στο σπίτι του στη Θέρμη (σ.σ. όπου ζει με τη μητέρα και τον πατριό του).

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζει με κάθε τρόπο την υποστήριξη του στο καθεστώς του Βλάντιμιρ Πούτιν και στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία. Μάλιστα, έχει απευθύνει κάλεσμα για «την στρατολόγηση εθελοντών για την καταπολέμηση του ουκρανικού φασισμού. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι για επίσκεψη».

Ο 41χρονος προανακριτικά αρνήθηκε ότι υπήρξε ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων και υποστήριξε ότι έπεσε θύμα σκευωρίας από άλλα άτομα, τα οποία χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία του προέβησαν στην αποστολή των μηνυμάτων.

πηγή: newsbeast.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!