Ανοίγουν αύριο 12 Σεπτεμβρίου τα σχολεία. Ποια τα προβλήματα που υπάρχουν


Πρώτο κουδούνι αύριο για τα σχολεία της χώρα μας, με τα προβλήματα ωστόσο στις σχολικές αίθουσες να παραμένουν πολλά. Σχετικά με αυτά μίλησαν στο «Mega Σαββατοκύριακο» η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη και ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.
«Υπάρχουν πολλά προβλήματα, τα οποία είναι χρόνων και ακουμπούνε στον κοινό παρονομαστή της υποχρηματοδότησης» δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατικής, Στέλλα Βαλαβάνη.

Επισήμανε πως πρωταρχική ανησυχία των γονέων είναι η ασφάλεια των παιδιών καθώς δεν υπάρχει κανέναν μέτρο ενάντια στον κορωνοϊό, όπως και δεν προβλέπεται κάτι για τις ημέρες νοσηλείας του εκάστοτε μαθητή.

Αναφορικά με τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών είπε πως υπάρχουν ακόμη 10.000 κενές θέσεις, ωστόσο βρίσκονται σε αναμονή καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει την πρόσληψη 25.000 εκπαιδευτικών.

«Τρίτο και βασικό είναι το προσωπικό καθαριότητας, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, όλους αυτούς που πρέπει να έχει ένα σχολείο τον 21ο αιώνα και ειδικά μετά την πανδημία» συμπλήρωσε η κ. Βαλαβάνη.

Συνέχισε, επισημαίνοντας το ζήτημα του ολοήμερου σχολείου, έναν θεσμό που όπως είπε διευρύνεται, ωστόσο οι σχολικές επιτροπές κάνουν λόγο για μείωση των κονδυλίων, την ώρα που ήδη δεν επαρκούν και «όταν δεν υπάρχει ο θεσμός του μόνιμου δασκάλου του ολοημέρου».

Πανεπιστήμια
«Η αστυνομία προστατεύει τους συναδέρφους αστυνομικούς, όπως προστατεύει τους πολίτες, όπως προστατεύει κάθε ον που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας» δήλωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την παρουσία της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια, ο κ. Μπαλάσκας είπε πως έχουν πολιτική χροιά και αυτό κατά βάση δεν αφορά τους αστυνομικούς.

«Θα ήταν τεράστια πρόκληση να μπουν οπλισμένοι αστυνομικοί στα σχολειά μας, κανείς δεν το θέλει αυτό και όλοι το κατακρίνουν» συμπλήρωσε.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!