Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο: Τέσσερα πύρινα μέτωπα – Εκκενώθηκαν χωριά, έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος της Κάμειρου


Σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα καίει αυτή την ώρα ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά στη Ρόδο, όπου ξεκίνησαν πριν από λίγη ώρα οι ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, οι οποίες είχαν διακοπεί προσωρινά λόγω του πυκνού καπνού που έχει «σκεπάσει» την περιοχή, ενώ παράλληλα σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και στα τέσσερα μέτωπα της φωτιάς. Η κατάσταση εξακολουθεί να θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη. Συγκεκριμένα στην περιοχή Απόλλωνα επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα, με την φωτιά να είναι τεράστια, χωρίς ωστόσο να απειλούνται σπίτια μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου προχώρησαν στην εκκένωση των χωριών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Έλαφος.

Για όσους εγκατέλειψαν τα χωριά λόγω της προληπτικής εκκένωσης, ο δήμος γνωστοποίησε πως βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ο κλιματιζόμενος χώρος του Κλειστού Γηπέδου Καλλιθέας ενώ ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος των Μουσουλμάνων της Ρόδου δήλωσε από τη μεριά του πως και η δική τους κλιματιζόμενη άιθουσα μπορεί να υποδεχθεί κόσμο.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Απόλλωνα, κινείται με δυτική κατεύθυνση από τον Αττάβυρο στην περιοχή της Σαλάκου και καίει δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια. Υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Έμπονα προς Άγιο Ισίδωρο και από Απόλλωνα και Σάλακο προς Έμπονα.

Οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο νησί, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη το βράδυ στον Απόλλωνα.

Συνεδριάζει το Συντονιστικό για την πυρκαγιά στη Ρόδο

Στον πυροσβεστικό σταθμό Απολλώνων συνεδριάζει αυτή την ώρα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης και αποκατάστασης των συνεπειών της δασικής πυρκαγιάς.

Απομακρύνθηκαν εργαζόμενοι και επισκέπτες από τον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, λόγω της εξέλιξης της δασικής πυρκαγιάς στην κεντρική Ρόδο, προέβη σε προληπτική απομάκρυνση επισκεπτών και εργαζομένων από τον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου, σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, έως το τέλος του ωραρίου λειτουργίας του χώρου (20:00)



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!