Ανατροπή: Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είχε νικήσει τον κορονοϊό


Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι ο Δημήτρης Κρεμαστινός είχε νικήσει τον κορωνοϊό, αλλά κατέληξε λόγω της παραμονής του για πολλές μέρες στην Εντατική.

Δημήτρης Κρεμαστινός: Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Βόρειου τομέα Αθηνώνμίλησε για τον χαμό του επιστήμονα και πολιτικού Δημήτρη Κρεμαστινού μετά από ενάμιση μήνα νοσηλείας στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.  Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε στην εκπομπή πως ο Δημήτρης Κρεμαστινός δεν κατέληξε από τον κορωνοϊό αφού είχε ενημερωθεί από τη σύζυγο του, Τζένη Κρεμαστινού πως είχε νικήσει τον ιό, αλλά ήταν πολλές μέρες στην Εντατική.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε στενή πολιτική και προσωπική σχέση με τον Δημήτρη Κρεμαστινό όλα αυτά τα χρόνια. Ο κ. Λοβέρδος είχε επικοινωνία με την οικογένεια του Δημήτρη Κρεμαστινού από την πρώτη μέρα που μπήκε στον «Ευαγγελισμό» για να νοσηλευτεί, ενώ ενημερωνόταν και από τον κοινό τους φίλο Γιώργο Μουτσόπουλο για την πορεία της υγείας του πρώην υπουργού Υγείας. Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος είχε ενημερώσει τη Βουλή για τη σοβαρότητα της περιπέτειας υγείας του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η οικογένεια δεν φοβόταν τον Covid-19 αλλά τις νοσοκομειακές λοιμώξεις. Η κ. Κρεμαστινού είπε στον κ. Λοβέρδο ότι ο πρώην υπουργός νίκησε τον ιό, αλλά και την πνευμονία που ήταν συνέπεια του κορωνοϊού. Όμως, «νικήθηκε από τα γύρω-γύρω» αφού βρίσκονταν πολλές εβδομάδες στην Εντατική και ο οργανισμός του δεν άντεξε.

Στη Ρόδο η κηδεία

Στη Ρόδο αύριο το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του πρώην υπουργού, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε αισθήματα θλίψης σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός λόγω της πολύχρονης πολιτικής δραστηριότητας και της κοινωνικής προσφοράς του. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 5.00 το απόγευμα στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο της Ρόδου, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην εκκλησία θα επιτραπεί να βρίσκονται ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι.

Σε δήλωση του για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος επισημαίνει: «Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν σταθερά παρών στην πολιτική ζωή της χώρας και της Δωδεκανήσου, τις οποίες τίμησε με συνέπεια. Προσωπικότητα δυναμική, με ξεχωριστή κοινωνική και επιστημονική παρουσία, διακρινόταν για τη μεγάλη αγάπη προς τη Δωδεκάνησο, με την οποία ταύτισε ολόκληρη την πολιτική σταδιοδρομία του. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου. Τα νησιά μας θα τον θυμούνται πάντα με χαμόγελο για την εξαιρετική προσφορά του».

 

pagenews

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!