Ήταν στα μέσα του Νοέμβρη όταν η είδηση ότι η πανέμορφη κόρη του πρώην Προέδρου του Ουζμπεκιστάν Ισλάμ Καρίμοφ πέθανε από δηλητηρίαση, έκανε τον γύρο του κόσμου. Σχεδόν είκοσι μέρες μετά, ο γιος της ανατρέπει τα πάντα και υποστηρίζει πως η μητέρα του ζει, κάνοντας λόγο για σκευωρία από τις μυστικές υπηρεσίες!

Η πανέμορφη Γκουλνάρα Καρίμοβα εξαφανίστηκε από το δημόσιο βίο το 2014 μετά από οικογενειακή βεντέτα. Πολλά είχαν γραφτεί για την τύχη της, με αποκορύφωμα το άρθρο του centre1.com, σύμφωνα με το οποίο η 44χρονη δηλητηριάστηκε στις 5 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στο BBC, ο γιος της 44χρονης, Ισλάμ Καρίμοφ τζούνιορ, διέψευσε τον θάνατό της και κατηγόρησε τις υπηρεσίες ασφαλείας του Ουζμπεκιστάν ότι ευθύνονται για την απομόνωσή της. Την ίδια ώρα, ζήτησε από τις ουκρανικές αρχές να δείξουν στον κόσμο ότι η μητέρα του είναι ζωντανή.

Ο Ισλάμ, ο οποίος ζει στο Λονδίνο, δήλωσε ότι η μητέρα του βρισκόταν υπό κράτηση στο σπίτι της, στην κεντρική Τασκένδη και το γεγονός ότι ήταν απομονωμένη για μεγάλο διάστημα έχει επηρεάσει την υγεία της.

«Με την απομόνωσή της για δύο ή τρία χρόνια, χωρίς καν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα που κάθε άνθρωπος αξίζει σε αυτή τη γη, είμαι βέβαιος ότι οποιοσδήποτε στη θέση της θα χρειαζόταν κάποιου είδους ιατρική φροντίδα. Αλλά διανοητικά είναι υγιής. Τα δημοσιεύματα ότι νοσηλεύεται σε  ψυχιατρική κλινική ή δηλητηριάστηκε, είναι ψευδή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, για να διαψεύσει οριστικά τα περί θανάτου της μητέρας του, ανέφερε πως κρατά επαφή μαζί της μέσω της δίδυμης αδερφής του, που παραμένει στο Ουζμπεκιστάν.

«Οι πανίσχυρες μυστικές υπηρεσίες της χώρας, SNB, είναι υπεύθυνες για την απομόνωσή της, αλλά και την απαγόρευση στην πρόσβαση σε πληροφορίες για το τι συνέβη», συνέχισε ο Ισλάμ και κατέληξε: «δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα να μην μπορούμε να απαντήσουμε σε μία απλή ερώτηση: “πού είναι η Γκουλνάρα; Σε κατ’ οίκον περιορισμό, για ποιο λόγο; Για πόσο χρονικό διάστημα; Και υπό επιτήρηση ποιού;” Αυτές οι απλές ερωτήσεις θα πρέπει να απαντηθούν!».