Αναστάτωση στην Ρόδο λόγω πτήσης τσάρτερ από την απαγορευμένη Σουηδία


Πτήση τσάρτερ που έφτασε από την απαγορευμένη για απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, Σουηδία, δημιούργησε αναστάτωση στο νησί της Ρόδου. Εκεί σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, θα μετέβαινε αεροσκάφος, το οποίο θα έφτανε στη χώρα μας με ειδική άδεια, καθώς επρόκειτο για πτήση μάρκετινγκ, στο πλαίσιο διαφήμισης και προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Αντ’ αυτού όμως, σύμφωνα με το Mega, στην πτήση δεν υπήρχαν ούτε δημοσιογράφοι, ούτε τα στελέχη που θα έρχονταν στην Ελλάδα για να προωθήσουν τη χώρα, παρά υπήρχαν χαρούμενες οικογένειες που θα απολάμβαναν το ελληνικό καλοκαίρι! Μιλώντας στο κανάλι ο κ. Θεοχάρης είπε καταρχάς σε ό,τι αφορά το γενικότερο πλαίσιο ότι «δεν απαγορεύεται σε κανέναν τουρίστα να έρθει από τη Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό που απαγορεύεται προσωρινά, είναι οι απευθείας πτήσεις».

Για τις πτήσεις που λαμβάνουν ειδική άδεια, ξεκαθάρισε ότι «όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες με ειδικές πτήσεις, δίνονται και οι ανάλογες ειδικές άδειες από την κυβέρνηση. Σ’ αυτή την πτήση υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι και ήμασταν σε επικοινωνία και με τη σουηδική πρεσβεία για την πραγματοποίηση του ταξιδιού». Συνεχίζοντας ο υπουργός είπε ότι δεν δύναται να πραγματοποιηθεί πτήση μάρκετινγκ αν δεν πληρωθούν οι θέσεις στο αεροπλάνο, προσθέτοντας ότι «η πτήση είχε ειδική άδεια από την ελληνική κυβέρνηση, για να μπορέσουν να έρθουν δημοσιογράφοι και στελέχη που θα προωθήσουν τη χώρα».

Σε κάθε περίπτωση, ουδείς στο αεροδρόμιο της Ρόδου αντίκρισε διαπιστευμένους δημοσιογράφους ή άλλους ανθρώπους που είχαν έρθει στη χώρα μας για… δουλειά, παρά μόνο τουρίστες από την σκανδιναβική χώρα…

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!