Ανακοίνωση ΑΣΕΠ: Αναστέλλονται τα πάντα λόγω εκλογών


Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΣΕΠ στην οποία αναφέρεται στο πάγωμα κάθε διαδικασία πρόσληψης που ισχύει στον δημόσιο τομέα λόγων των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου. Η αναστολή των προσλήψεων επιβάλλεται με νόμο που έρχεται από το μακρινό 1944.

Σύμφωνα λοιπόν και με την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, αναστέλλονται προσωρινά όλες οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού του ΑΣΕΠ, μέχρι την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές.

Η απαγόρευση αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές πράξεις ή/και αποφάσεις.. Δηλαδή δεν δημοσιεύονται προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων προσωπικού ούτε πράξεις διορισμού, δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για πρόσληψη προσωπικού, δεν δημοσιεύονται πίνακες επιλογής προσωπικού τακτικού ή έκτακτου.

Μάλιστα, οι σχετικές διαδικασίες που είχαν ήδη κινηθεί πριν από την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται, δηλαδή αναστέλλονται προσωρινά και συνεχίζονται αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.  

Έτσι ο προγραμματισμός προσλήψεων του ΑΣΕΠ για πέντε νέες προκηρύξεις θα συνεχιστεί απρόσκοπτα αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκλογών. Οποιοδήποτε λοιπόν δημοσίευμα που αναφέρει έκδοση νέων προκηρύξεων, πλην των εξαιρέσεων, είναι ψευδές!

Να σημειωθεί ωστόσο ότι από «πάγωμα» των προσλήψεων προβλέπονται, με νομοσχέδιο που ψήφισε το υπουργείο Εσωτερικών λίγο πριν από την διάλυση της Βουλής, ορισμένες εξαιρέσεις.

proson.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!