Αναζωπύρωση στα Μέγαρα – Η φωτιά πλησιάζει τα σπίτια σε Άνω Βλυχάδα και Νέα Ζωή


Αναζωπύρωση σημειώθηκε και πάλι πριν από λίγη ώρα στα Μέγαρα, η οποία σήμανε συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή. Όπως δήλωσε στο enikos.gr ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμουλής, η φωτιά κατευθύνεται ξανά προς τους οικισμούς, πλησιάζοντας με αργό ρυθμό τα σπίτια των οικισμών Άνω Βλυχάδα και Νέα Ζωή, οι οποίοι έχουν εκκενωθεί από χθες το βράδυ της Τρίτης.

Αν και μέχρι πριν 1 ώρα η πυρκαγιά ήταν σε μεγάλη ύφεση σε όλο το αναζωπυρωμένο μέτωπο, και η αντιστροφή της φοράς του ανέμου προς τα καμένα εδάφη προσέφερε μία παροδική ανακούφιση, με την κατάσταση να θεωρείται σταθερή, έγινε και πάλι αναζωπύρωση.

«Ελπίζουμε οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής να καταφέρουν να την συγκρατήσουν στο σημείο που καίει τώρα, και να μην απειλήσει άμεσα τους οικισμούς» αναφέρει στο enikos.gr ο κ. Σταμουλής, με τον ίδιο να προσθέτει πως «για αυτόν τον λόγο δεν εφησυχάζουμε, ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί και πάλι να απλωθεί η φωτιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο δεν επιχειρούν εναέρια μέσα. «Από το πρωί έχουν περάσει μόνο 1-2 Σινούκ, τα οποία ωστόσο δεν έχουν μεγάλη δυνατότητα πυρόσβεσης. Θεωρώ πως αν υπήρχαν αεροπλάνα από το πρωί και επιχειρούσαν, ίσως να μην είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση και να είχε σταματήσει νωρίτερα η φωτιά. Ελπίζω όλα να πάνε καλά».

 

 

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!