Αναζητούν τον καθαριστή-συνεργό του "Τοξοβόλου" – Τι βρήκαν στη γιάφκα


Τον 25χρονο συνεργό του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» και των δύο γυναικών που φαίνεται να… καθάρισε το σπίτι-κρησφύγετο ή γιάφκα στην οδό Ναυάρχου Βότση στον Αγιο Νικόλαο Πατησίων αναζητούν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπως και ένα ακόμη άτομο, που συμμετείχε στη ληστεία της Ερυμάνθειας Αχαΐας. Αφού άδειασε το ισόγειο σπίτι, πιθανόν από χρήματα, όπλα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προσέλαβε καθαριστή…

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον βρήκαν την ώρα που γέμιζε σακούλες σκουπιδιών και αναζήτησαν πληροφορίες για τον άνδρα που τον προσέλαβε:

Καθαριστής: «Είχα βάλει αγγελία ότι καθαρίζω σπίτια. Με πήρε ένας άνδρας το βράδυ της Τετάρτης και μου είπε ότι επειδή πέθανε ο αδελφός του θέλει να καθαρίσω το σπίτι του. Δώσαμε ραντεβού το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας».

Αστυνομικός: «Πώς ήταν τα χαρακτηριστικά του;»

Καθαριστής: «Ηταν γύρω στα 25, μετρίου αναστήματος, φόραγε μαύρα ρούχα. Είχε κουκούλα στο κεφάλι και περιλαίμιο. Φαίνονταν μόνο τα μάτια και η μύτη του».

Αστυνομικός: «Δεν σου έκανε εντύπωση αυτό;»

Καθαριστής: «Μου έκανε, αλλά είχε και κρύο χθες, οπότε δεν έδωσα σημασία. Στη συνέχεια μου έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού και 60 ευρώ. Μου είπε να το αδειάσω, αν θέλω να κρατήσω ό,τι μου αρέσει και όταν τελειώσω να αφήσω τα κλειδιά κάτω από το χαλί της εισόδου».

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου εκτιμούν ότι ο… 25χρονος, το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της σύλληψης των Γιάννη Μιχαηλίδη, Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου και Δήμητρας-Ευδοξίας Βαλαβάνη, στις 29 Ιανουαρίου στην Αγία Παρασκευή, έως και τις 5 Φεβρουαρίου, πήγε στο ισόγειο διαμέρισμα και ενδεχομένως πήρε χρήματα, οπλισμό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ίσως εκρηκτικά και οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο. Το σπίτι ήταν ακατάστατο, με ανοιχτές ντουλάπες και συρτάρια. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η επικοινωνία του αγνώστου προς τον καθαριστή έγινε από ακαταχώριστο τηλεφωνικό αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Η ενοικίαση της γιάφκας

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα το είχε νοικιάσει τον Σεπτέμβριο του 2019 η 26χρονη Δήμητρα-Ευδοξία Βαλαβάνη με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς της. Το μίσθωμα ήταν 300 ευρώ, τα οποία κατέβαλλε χέρι με χέρι ανά δίμηνο προκαταβολικά, χωρίς να έχει δηλωθεί η μίσθωση στην εφορία. Την περασμένη Πέμπτη και μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από τις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσαν, περίοικος ειδοποίησε την Αστυνομία ότι έβλεπε μία κοπέλα που έμοιαζε με την 26χρονη να μπαίνει τακτικά στο συγκεκριμένο διαμέρισμα της οδού Ναυάρχου Βότση 3 στον Αγιο Νικόλαο Πατησίων.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έφθασαν εκεί και αρχικά δοκίμασαν να ανοίξουν με κάποιο από τα πέντε κλειδιά που είχε στην κατοχή της η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, όταν συνελήφθη, χωρίς όμως κάποιο από αυτά να ταιριάζει. Λίγο αργότερα διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό του διαμερίσματος υπήρχε κίνηση, εισέβαλαν σε αυτό, βρίσκοντας τον καθαριστή την ώρα που γέμιζε τις πρώτες σακούλες σκουπιδιών.

USB και κάρτες μνήμης

Αφού τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησαν ευρήματα και το εσωτερικό της οικίας για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, οι αστυνομικοί άρχισαν την καταγραφή των ευρημάτων.

Ανάμεσά τους βρέθηκε ένα drone, το οποίο φαίνεται να είναι εκείνο που ο «Tοξοβόλος» έκανε δοκιμαστικές πτήσεις στην περιοχή του Υμηττού, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Εκτιμούν ότι θα το χρησιμοποιούσαν για παρακολούθηση στόχων, οικονομικών ή άλλων, για ληστείες ή ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, για χαρτογράφηση περιοχών, για αντι-παρακολούθηση, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάποια από τις αστυνομικές εκτιμήσεις.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην εξερεύνηση των ηλεκτρονικών πειστηρίων που βρέθηκαν όπως: δύο κάρτες μνήμης, δύο κάρτες SIM, ένα tablet και τρία USB stick, ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM και κάποια κλειδιά. Βρέθηκαν επίσης ένα πολυμηχάνημα-εκτυπωτής, πλήθος από σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης για την κατασκευή ταυτοτήτων και φωτογραφίες ταυτότητας του Γιάννη Μιχαηλίδη, όμοιες με αυτή που υπήρχε σε πλαστό Δελτίο Ταυτότητας που κατείχε με τα στοιχεία «Νικόλαος Σαχτούρης», όπως επίσης και πολλά ανδρικά και γυναικεία ρούχα και παπούτσια.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες πλαστές ταυτότητες είχαν η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου ως «Ζωή Λαμπίρη» και η Δήμητρα Βαλαβάνη ως «Μαρίνα Πέτρου».

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι η «τριάδα» και οι τουλάχιστον δύο ασύλληπτοι συνεργοί τους έχουν ακόμη 2-3 οικήματα, γκαράζ ή άλλο χώρο και ενδεχομένως τουλάχιστον 2 οχήματα, που θεωρούν ότι μπορεί να είναι κινητά-οπλοστάσια. Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται και πάλι όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παρουσία των τριών συλληφθέντων να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

etypos

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!