Αλλαγή ώρας: Τέλος από το 2021 – Τι θα κάνει η Ελλάδα


Στο δίλημμα θερινή ή χειμερινή ώρα καλούνται να απαντήσουν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, καθώς η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει υπερψηφίσει την κατάργηση της αλλαγής της από το 2021.

 

Με απόφασή της, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει υπερψηφίσει την κατάργηση της αλλαγής της ώρας αρχής γενομένης από το 2021 και έτσι τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. πρέπει να επιλέξουν αν θα τηρήσουν τη χειμερινή ή τη θερινή ώρα.

 

Συγκεκριμένα, υπέρ της κατάργησης της αλλαγής της ώρας τάχθηκαν 410 ευρωβουλευτές, κατά ήταν 192 και απείχαν 51. Έτσι, η τελευταία φορά που θα αλλάξουμε τα ρολόγια μας σε θερινή ώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως θα είναι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021.

 

Όσα κράτη-μέλη θέλουν να διατηρήσουν τη χειμερινή ώρα, τότε η τελευταία φορά που θα κάνουν την παραδοσιακή αλλαγή θα είναι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.

 

Ακόμα, γίνεται σαφές στη σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το εξής: «Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιθυμούν, επίσης, οι χώρες της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντονίσουν τις αποφάσεις τους έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι η μόνιμη υιοθέτηση της θερινής ώρας από κάποιες χώρες και της χειμερινής από άλλες δεν θα διαταράξει την εσωτερική αγορά».

 

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Ελλάδα δεν έχει ανακοινώσει ποια μορφή ώρας (χειμερινή ή θερινή) θα επιλέξει από το 2021. Προς το παρόν, την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω, εφαρμόζοντας τη χειμερινή ώρα.

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!