Αλεξίου στον Realfm 97,8: Δεν υπάρχει καμία καταγραφή της βύθισης από τις κάμερες του σκάφους


«Εκδώσαμε δελτίο Τύπου και με τον πιο επίσημο τρόπο το αρχηγείο και το υπουργείο δηλώνει κατηγορηματικά ότι το δημοσίευμα είναι αναληθές. Συγκεκριμένα, από την ώρα εντοπισμού το πρωί μέχρι και το απόγευμα το πλοίο έπλεε κανονικά και είχε διανύσει 24 ναυτικά μίλια» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Νίκος Αλεξίου στο μαγκαζίνο του Realfm 97,8 σχετικά με το  δημοσίευμα-ανάλυση του ΒΒC για το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

«Στη συνέχεια το απόγευμα όπως δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια τροφοδοσίας από δύο διαφορετικά δεξαμενόπλοια. Για να γίνει η διαδικασία το πλοίο έμεινε ακίνητο για να του δώσουν τα εφόδια. Το απόγευμα το σκάφος προσεγγίστηκε από το πρώτο πλοίο για την παροχή της συνδρομής και αρχικά την αρνήθηκε και απομακρύνθηκε με ίδια μέσα. Εν τέλει κατάφεραν και συνεννοήθηκαν με αλιευτικό σκάφος και πήραν την τροφοδοσία. Προσέγγισε μετά και το δεύτερο. Εκ νέου αρνήθηκαν την παροχή εφοδίων και ξεκίνησαν πάλι με ίδια μέσα προς δυτικά. Όλη αυτή η διαδικασία κράτησε 4,5 ώρες» περιέγραψε.

«Ακολούθως έφτασε και το παράκτιο σκάφος του λιμενικού στο σημείο και έκαναν μια ολιγόλεπτη προσέγγιση ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση του αλιευτικού και των επιβαινόντων. Το σταματήσαμε για κάποια λεπτά και ξεκίνησε ξανά. Το αλιευτικό έβαλε πάλι εμπρός τη μηχανή του και από εκείνη τη στιγμή που τελείωσε ο εφοδιασμός μέχρι τη στιγμή του μοιραίου διένυσε επιπλέον 6 ναυτικά μίλια» πρόσθεσε.

«Είχαμε ένα αλιευτικό σκάφος που κινείται αυτοδυνάμως καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και στις οχλήσεις του θαλάμου ή τον παραπλέοντων πλοίων είτε από τους συναδέλφους στο σημείο, όπου η επικοινωνία έγινε καθολικά με τους ανθρώπους που ήταν στο κατάστρωμα, οπότε δεν μπορεί να πει κανείς ότι μιλήσαμε με τους διακινητές γιατί ήταν 100 -150 άνθρωποι και φώναζαν “go, italy”» είπε ο κ. Αλεξίου.

«Όποιος γνωρίζει βασικά πράγματα περί θάλασσας ξέρει ότι δύο σκάφη πλώρη – πλώρη δένονται για να μην ξεφεύγουν. Δεν υπήρξε καμία στιγμή πρόσδεση της πρύμνης του περιπολικού σκάφους με την πλώρη του αλιευτικού για να υπάρξει διαδικασία ρυμούλκυσης» επεσήμανε.

«Δεν υπάρχει καμία καταγραφή της στιγμή της βύθισης από τις κάμερες του λιμενικού σκάφους. Δεύτερον δεν έχω εικόνα της προανακριτικής διαδικασίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής εκεί υπάρχει πιθανότητα το πλήρωμα να έχει τραβήξει βίντεο με τα κινητά τους σε στιγμές που υπήρχε ηρεμία και να έχουν δοθεί στις αρχές τα βίντεο. Το πλήρωμα σε κατάσταση ηρεμίας μπορεί να έχει τραβήξει φωτογραφίες ή βίντεο, όπως η φωτογραφία που αναρτήσαμε. Με τα μέσα καταγραφής του σκάφους δεν έχει υπάρξει καταγραφή της βύθισης, εγώ αυτό σας απαντώ» διευκρίνισε.

«Εξ όσων γνωρίζω η θερμική κάμερα δεν έχει κάνει καμία καταγραφή» επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού.

Ακούστε το ηχητικό:


 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!