Ακρίβεια: Βραχνάς οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα για τους καταναλωτές


Με τερτίπια κάποιες εταιρίες αυξάνουν το κόστος των αγορών από τα σουπερμάρκετ, αφού σε ίδιες συσκευασίες, μειώνουν το περιεχόμενο που δεν αντιστοιχεί στα γραμμάρια που αναγράφονται.

Αγανακτισμένοι οι καταναλωτές

Βγαίνουν από τα σουπερμάρκετ αγανακτισμένοι, κάνουν την προσωπική τους έρευνα αγορά, αλλά οδηγούνται σε αδιέξοδο. Ψωνίζουν λιγότερα τρόφιμα για να βγάλουν τον μήνα.

Σύμφωνα με την έρευνα της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, το 79% των συμμετεχόντων απάντησε ότι έχει αναγκαστεί να μειώσει τα έξοδά του στα βασικά αγαθά διαβίωσης.

«Η φτωχοποίηση των ελληνικών νοικοκυριών όλο και βαθαίνει και τολμώ να πω ότι έχει πληγεί, πλέον, η μεσαία τάξη. Η ακρίβεια έχει αγγίξει πλέον την κοινωνική πλειοψηφία της χώρας μας και αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», αναφέρει η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ.

Μειώνουν συσκευασίες, διαφημίζουν μισόκιλα

Οι συσκευασίες με μειωμένο περιεχόμενο αλλά ίδια, ή πολλές φορές ακόμη και αυξημένη τιμή, προβληματίζουν τους καταναλωτές.

Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προαναγγέλλει διάταξη προκειμένου να αναγράφεται ευκρινώς η τιμή κιλού ή λίτρου κάθε προϊόντος, κάποιες αλυσίδες διαφημίζουν τιμές… μισόκιλου, κυρίως σε τυριά και αλλαντικά.

Πρακτικές, που για να θεωρηθούν παράνομες, θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι η επιχείρηση έχει παραβιάσει το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.

Σίγουρα όμως, ακόμα και αν δεν αυτός είναι ο αρχικός στόχος, μπερδεύουν ή ακόμα και ξεγελούν τον καταναλωτή, που για να γεμίσει το οικογενειακό τραπέζι επιδίδεται, πλέον, σε εξαντλητική έρευνα αγοράς στα ράφια.

Πηγή: megatv.com

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!