Αι γενεαί πάσαι μέσω τηλεδιάσκεψης από φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Το φετινό διαφορετικό Πάσχα η νέα γενιά μεταφέρει την κατάνυξη μέσα στα σπίτια των πιστών μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων.

Αι γενεαί πάσαι μέσω τηλεδιάσκεψης από φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Με το «αι γενεαί πάσαι, ύμνον τη ταφή σου προσφέρουσι, Χριστέ μου» (όλες οι γενιές των ανθρώπων προσφέρουν, Χριστέ μου, ύμνο στην ταφή σου), ξεκινά η τρίτη στάση των εγκωμίων που ψέλνονται το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής εντός των ναών, και επαναλαμβάνονται κατά την εκφορά του Επιταφίου.

Στο βίντεο που δημιούργησε η 70μελής χορωδία του Εργαστηριακού Μαθήματος του πρώτου έτους του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική ΙΙ» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ψάλλει με τη χρήση εξ αποστάσεως πλατφόρμας το «Αι γενεαί πάσαι», το «Ω, γλυκύ μου έαρ» και το «Ω, Τριάς Θεέ μου».

Με την προτροπή «Μένουμε σπίτι», οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εμφανίζονται υπό τη διδασκαλία και καθοδήγηση του δρ Γεωργίου Πατρώνα. «Στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και της αναγκαίας στέρησης ακουσμάτων που συνοδεύουν τον αρχικά πένθιμο και στη συνέχεια χαρούμενο και αναστάσιμο εορτασμό της Πασχαλιάς των Ελλήνων, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας προσφέρει μια μοναδική και τεχνολογικά αξιοσημείωτη δυνατότητα αναπλήρωσης της προσωπικής μας συμμετοχής στον εκκλησιασμό της εσπέρας των Εγκωμίων», αναφέρουν στο μήνυμα τους οι πρυτανικές Αρχές.

pontos-news.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!