Αδεια από την Κομισιόν σε εταιρεία για κυκλοφορία εμβολίου κατά του Έμπολα


Η Κομισιόν εξέδωσε την απόφαση χορήγησης αδειών κυκλοφορίας στην εταιρεία Janssen, εταιρεία της Johnson & Johnson, για εμβόλιο κατά του Έμπολα. Η έγκριση χορηγήθηκε σε ένα μήνα, μειώνοντας το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων στο μισό.

ΗΣτέλλα Κυριακίδoυ, αρμόδια Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά ότι αυτό είναι το δεύτερο εμβόλιο για τον Έμπολα που η Κομισιόν εγκρίνει σε λιγότερο από ένα χρόνο και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η ΕΕ παραμένει στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας προσπάθειας διάσωσης ζωών από αυτόν τον ιό. Γνωρίζουμε πολύ καλά από την κρίση του ιού κορωνοϊού ότι οι ιοί δεν σέβονται τα σύνορα – η προστασία της υγείας των άλλων προστατεύει την υγεία όλων”

Η ανάπτυξη του εμβολίου υποστηρίχθηκε εκτενώς μέσω πολλών έργων που χρηματοδοτήθηκαν με πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ μέσω της Πρωτοβουλίας Καινοτόμων Φαρμάκων, η οποία υποστηρίζεται εν μέρει από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ, «Ορίζοντας 2020».

Επιπλέον, η Κομισιόν ξεκίνησε μια νέα πρόσκληση, 10,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του προγράμματος `Συνδέοντας την Ευρώπη` (CEF), για έργα για την ενίσχυση των δυνατοτήτων και της συνεργασίας στον κυβερνοασφάλεια της Ευρώπης μεταξύ των κρατών μελών.

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση αφορά διάφορους τομείς, όπως η συντονισμένη ανταπόκριση σε συμβάντα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η πιστοποίηση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η ανάπτυξη ικανοτήτων και η θεσμική συνεργασία σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθώς και η συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Η προθεσμία για τους αιτούντες να υποβάλουν την πρότασή τους στην ιστοσελίδα 2020 CEF Telecom Calls είναι η 5η Νοεμβρίου 2020 και η κατανομή των επιδοτήσεων αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Μάιο του 2021

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!