Αγνώριστος ο Αρτέμης Σώρρας. Με μακριά μαλλιά και γένια στον εισαγγελέα


Με μακριά γενειάδα, μαύρο κουστούμι και χειροπέδες ο Αρτέμης Σώρρας οδηγήθηκε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ενώπιον του εισαγγελέα.

Εμφανίστηκε στα κρατητήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων από τις 9 το πρωί. Στην είσοδο, τον περίμεναν οι οπαδοί του για να τον αποθεώσουν, φωνάζοντας «αρχηγέ, αρχηγέ».

Σημειώνεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας βρίσκεται κατηγορούμενος για βαριά αδικήματα που επισύρουν ακόμα και την ποινή των ισοβίων.

Στον ανακριτή ο Αρτέμης Σώρρας. Θα απολογηθεί για σωρεία κακουργημάτων – Ουρές από οπαδούς στα δικαστήρια

Με ένα βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει αδικήματα τα οποία αποδίδονται με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου οδηγήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στον ανακριτή ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας που συνελήφθη το Σάββατο κι ενώ ήταν ήδη καταζητούμενος επί δεκαέξι μήνες.

Ο κατηγορούμενος, υπέρ του οποίου διοργανώθηκε συγκέντρωση στα δικαστήρια από υποστηρικτές του, είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δικογραφία σε βάρος του Σώρρα και επτά συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που φέρεται ότι διαθέτει ο Σώρρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που αποδίδονται στους επικεφαλής της ΜΚΟ, η οργάνωση εξακολουθεί να διαφημίζει σε μέλη της, από τα οποία λαμβάνει συνδρομές από 5 έως και 50 ευρώ, τα «εξώδικα Σώρρα» τα οποία φαίνεται να έχουν οδηγήσει δεκάδες πολίτες σε διαδικασίες πλειστηριασμού περιουσιών.

 Έξω από τα δικαστήρια από νωρίς το πρωί της Πέμπτης είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες οπαδοί της «Ελλήνων Συνέλευσις» που είχαν καταφτάσει από διάφορα μέρη της χώρας, μιας και είχαν ναυλωθεί ακόμα και πούλμαν.

Οι οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα έχουν μαζί τους και πανό που αναγράφουν αυτά για τα οποία κατηγορείται ότι ψεύδεται ο επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις.

Σημειώθηκε μάλιστα και ένταση, καθώς όλοι ήθελαν να μπουν μέσα στον χώρο των δικαστηρίων, κάτι που δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία.

Πηγή φωτογραφιών: iefimerida.gr


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!