Ίος: Εξετάζεται αν οι Ιρλανδοί μαθητές κατανάλωσαν νοθευμένα ποτά – «Διερευνούμε και εγκληματική αμέλεια»


Οι Έλληνες αστυνομικοί διερευνούν το ενδεχόμενο οι δύο νεαροί Ιρλανδοί, που έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα μόλις 24 ωρών στην Ίο αυτό το Σαββατοκύριακο, να είχαν καταναλώσει ποτά «μπόμπες», σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Daily Mail.

Ο θάνατος των δύο 18χρονων συμμαθητών, του Andrew O’Donnell και του Max Wall, «τραυμάτισε» βαθιά τους φίλους τους. Οι συμμαθητές τους σχημάτισαν τιμητική φρουρά καθώς η αστυνομία μετέφερε τα πτώματα των αγοριών από την Ίο στην Αθήνα, πριν ταξιδέψουν στο σπίτι τους στην Ιρλανδία συνοδευόμενα από τις συντετριμμένες οικογένειές τους.

Ο Andrew O’Donnell και ο συμμαθητής του Max Wall

Οι έφηβοι βρίσκονταν σε διακοπές μετά τις εξετάσεις για να γιορτάσουν το τέλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής τους με δεκάδες συμμαθητές από το κολέγιο St Michael του Δουβλίνου, όταν συνέβη η τραγωδία. Ο O’Donnell πιστεύεται ότι έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του, ενώ περπατούσε κατά μήκος ορισμένων απότομων βράχων με κατεύθυνση το ξενοδοχείο του, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, έπειτα από μια βραδινή έξοδο στη χώρα, την πρωτεύουσα της Ίου.

«Ενώ τα τραύματα στον λαιμό και το κεφάλι του υποδηλώνουν με την πρώτη ματιά ότι ξέφυγε από την πορεία του, σκόνταψε και έπεσε, διερευνούμε και εγκληματική αμέλεια», είπε στη MailOnline η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου. «Τα ποτά που κατανάλωναν αυτός και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν νοθευτεί, οδηγώντας τον στην κατάσταση που βρισκόταν όταν έφυγε από το μπαρ νωρίς το Σάββατο για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του», πρόσθεσε.

Το άψυχο σώμα του O’Donnell βρέθηκε το πρωί της Κυριακής και η είδηση ​​του θανάτου του αργότερα εκείνη την ημέρα έκανε τον φίλο του Wall να καταρρεύσει από σοκ. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων. Οι συντετριμμένοι γονείς των αγοριών ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να φέρουν τις σορούς τους πίσω στην πατρίδα τους, ενώ οι νεκροτομές έγιναν πριν από το τελευταίο αυτό ταξίδι.

Οι συμμαθητές τους, που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, επιστρέφουν στην Ιρλανδία μέσω του Μπρίστολ σήμερα και αύριο το πρωί. «Ο Wall είχε καρδιακή πάθηση και χειρουργήθηκε πρόσφατα», είπε η Δημογλίδου. «Αλλά μένει να δούμε αν κάποιο είδος ουσίας μπορεί να συνέβαλε και στους δύο ξαφνικούς θανάτους». Η Δημογλίδου πρόσθεσε ότι η νεκροψία που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά θα ήταν «κομβική» για τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου του Andrew O’Donnell και του Max Wall.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!