Ίλιον: Πότε θα γίνει η κηδεία του αγοριού. Η καταγγελία και η επιθυμία των γονιών


 Την Πέμπτη στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία του 2,5 ετών αγοριού που πέθανε από ασφυξία μέσα στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού.

Μιλώντας στο star.gr, ο πατέρας του παιδιού ζήτησε πως αντί στεφάνων επιθυμεί τα χρήματα να δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Κι αυτό παρόλο που τον Σεπτέμβριο υπήρξε καταγγελία στον οργανισμό για παραμέληση παιδιού στη συγκεκριμένη οικογένεια. 

Δε θέλω να ξοδευτεί ένα ευρώ στο παιδάκι μου που «έφυγ». Να πάνε (σ.σ: τα χρήματα) στα παιδάκια, τα οποία είναι εν ζωή και να περάσουνε καλά. Το δικό μου το παιδί περνάει καλά αλλού αυτή τη στιγμή.

«Ζωντανή-νεκρή» η μητέρα του παιδιού

Την ίδια στιγμή η 35χρονη σύντροφός του, η οποία βρήκε στις 05:00 τα ξημερώματα νεκρό το αγοράκι της, είναι ένα ράκος.

«Βρίσκεται λίγο πριν το κώμα, έχει σκάσει. Είναι ζωντανή-νεκρή» δήλωσε στο star.gr ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος την περιέγραψε ως μία γυναίκα μετρημένη, που λάτρευε τα παιδιά της, πήγαινε στη δουλειά της και ασχολούταν με το σπίτι και την οικογένειά της.

«Κάποιος ζηλόφθων έκανε την καταγγελία στο Χαμόγελο»

Αναφερόμενος στην καταγγελία που είχε γίνει στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για παραμέληση, τόνισε πως δε γνωρίζει αλλά ούτε και τον ενδιαφέρει ποιος την έκανε.

«Την απάντηση την έχει η Εισαγγελία ανηλίκων Αθηνών για όλους όσοι θέλουν να μάθουν την αλήθεια για την καταγγελία. Αυτός που την έκανε δεν ήξερε καν πόσα παιδιά έχω. Οι κυρίες από την Πρόνοια ήρθαν εδώ για ένα παιδί και έμειναν έκπληκτες όταν είδαν ότι έχω δύο παιδιά».

Όπως είπε, όταν έγινε ο έλεγχος από την Πρόνοια άνοιξε ορθάνοιχτα το σπίτι του και τους έδειξε τα πάντα. «Τους άνοιξα τα ντουλάπια, τους έδειξα τα πλυμένα ρούχα των παιδιών, είδαν και τα παιδιά».

Τόνισε ακόμα πως προφανώς η καταγγελία έγινε από κάποιον που είναι «ζηλόφθων για κάτι που έχω εγώ και δεν έχει αυτός».

Κατέληξε μάλιστα πως έχει φτάσει στο σημείο να δικαιολογείται εδώ και δύο μέρες για αηδίες, την ώρα που το παιδί του έχει «φύγει» από τη ζωή.

 

Οι γονείς διώκονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Σε βάρος των γονιών του μικρού αγοριού σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Με προφορική, όμως, εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δραματικός ο θάνατος του αγοριού 

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, Νίκο Καλόγρια και Χριστίνα Τσάκωνα όλα τα ευρήματα συνάδουν ότι το άτυχο παιδί πέθανε από ασφυξία. 

«Το παιδί βρέθηκε σε ένα περιβάλλον χωρίς οξυγόνο κι έχασε δραματικά και σταδιακά τη ζωή του μέσα από έναν ασφυκτικό μηχανισμό», είπε ο κ. Καλόγριας. 

Στη σορό του παιδιού εντοπίστηκαν κάποια σημάδια, που δικαιολογούνται από τον τρόπο που έχασε τη ζωή του και κάποια άλλα που είναι συνήθη σε παιδάκια αυτής της ηλικίας. 

Ωστόσο, η ακριβής ώρα θανάτου του παιδιού δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Οι ιατροδικαστές δεν κλήθηκαν στο σημείο του συμβάντος για να κάνουν αυτοψία, καθώς οι γονείς έτρεξαν αμέσως με το παιδί στο νοσοκομείο, μόλις το βρήκαν παγιδευμένο στο κρεβάτι. 

«Ο θάνατος κάθε παιδιού είναι τραγικός, αλλά σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μια δραματική διαδικασία, γιατί ο ασφυκτικός θάνατος είναι πραγματικά επώδυνος», είπε ο κ. Καλόγριας. 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!