Ήταν κίνδυνος. Έπρεπε να το ξεφορτωθώ – Σοκάρει η 19χρονη παιδοκτόνος


Ως απειλή και κίνδυνο έβλεπε το νεογέννητο μωρό της η 19χρονη παιδοκτόνος της Πετρούπολης. Ένιωθα ότι με απειλεί. Ήταν κίνδυνος. Έπρεπε να το ξεφορτωθώ λέει στο απολογητικό της υπόμνημα το οποίο φέρνει αποκλειστικά στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η 19χρονη, κατηγορείται ότι σκότωσε το νεογέννητο βρέφος της και στη συνέχεια το έδωσε στη μητέρα της προκειμένου να το πετάξει στα σκουπίδια.

Σε βάρος τόσο της 19χρονης όσο και της μητέρας της, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

«Ήταν Σάββατο. Νωρίς το μεσημέρι πόνεσε απότομα. Δεν ήταν πόνος όπως τις άλλες φορές αλλά πόνος οξύς. Πρώτη φορά σκέφτηκε να το πει σε κάποιον. Σκέφτηκε τον αδελφό της, του τηλεφώνησε και του είπε να έρθει γρήγορα γιατί πονάει η μέση της αβάσταχτα. Της τηλεφώνησε πίσω μετά από λίγο και της είπε ότι φτάνει μαζί με γιατρό. Τότε παρά τον πόνο της, του είπε να μην ανησυχεί γιατί ήταν μια κύστη στην κοιλιά της την οποία τακτοποίησε μόνη της.

Εκείνη όμως σφάδαζε από τον πόνο και ήδη είχαν σπάσει τα νερά της. Κατευθύνθηκε στο μπάνιο του σπιτιού της και προσπάθησε να μείνει ψύχραιμη, ήξερε ότι κινδυνεύει και η ίδια από αυτό. Η μητέρα της, την είδε ταραγμένη να περνά από μπροστά της και την ρώτησε τι έγινε.

Την ακολούθησε στο μπάνιο αλλά της έκλεισε την πόρτα. Έλαβε μια θέση μέσα στο μπάνιο όπως είχε δει σε βίντεο και προσπαθούσε να συγκεντρωθεί. Πονούσε αφόρητα, έπαιρνε βαθιές ανάσες και έσπρωχνε».

Στο απολογητικό της υπόμνημα, η 18χρονη εξηγεί ότι κάποια στιγμή κατέρρευσε από τον πόνο. Έτσι αποφάσισε να πει στη μητέρα της τι συμβαίνει για να τη βοηθήσει. «Μπήκε μέσα αλλά το μπάνιο ήταν μικρό, δε μπορούσε να μετακινηθεί για να χωράνε και οι δυο. Της είπε να την αφήσει να το κάνει μόνη της. Έσπρωξε κι άλλο και τελικά βγήκε από μέσα της το παιδί. Το ακούμπησε πάνω στο πλυντήριο και αφαίρεσε τον πλακούντα στη λεκάνη της τουαλέτας. Προσπάθησε να κόψει μηχανικά τον ομφάλιο λώρο του παιδιού και υποτυπωδώς να το πλύνει. Το πήρε αγκαλιά, ίσως κάποια στιγμή να αισθάνθηκε να τη δαγκώνει στο στήθος».

Η 18χρονη συνέχιζε να αιμορραγεί και ξαφνικά όλα μαύρισαν γύρω της. Νόμιζε ότι θα λιποθυμήσει όπως υποστηρίζει:

«Αισθάνθηκε το παιδί της ότι ης απειλεί τη ζωή της από εδώ και πέρα. Νοσηρές ενοχές σαν να έκανε το χειρότερο κακό στον κόσμο και ότι ξεφτίλισε τον εαυτό και την οικογένειά της. Και αιτία ήταν αυτό το πλάσμα. Ήταν βυθισμένη στην παράνοια. Το μυαλό της “έφυγε”. Δεν την ενδιέφερε τίποτα πια, αισθανόταν ότι λυτρώθηκε όπως και να΄χει. Εκείνη τη στιγμή βίωσε το παρανοϊκό επεισόδιο – το παιδί την απειλούσε- το παιδί ήταν ξένο προς εκείνη – το παιδί ήταν επικίνδυνο».

Τότε φώναξε τη μητέρα της επιτακτικά και της είπε να φέρει μια σακούλα. «Ήταν ακόμα στο μπάνιο. Της είπε να το πετάξει και το έκανε. Καμία άλλη εμπλοκή δεν είχε στη διαδικασία. Ό,τι έγινε, έγινε από τα δικά της χέρια. Δεν αναιρεί τα της προανακριτικής της απολογίας ως προς τον τρόπο, αλλά το αποτέλεσμα το αποφάσισε η ίδια, εκείνη τη στιγμή. Ίσως με το κορδόνι ίσως και με τα χέρια της.Έβαλε πριν χαρτί στο στόμα του γιατί έβλεπε αίμα. Σκέφτηκε ότι και με το χαρτί μπορεί να πνιγεί αλλά δεν αποδέχτηκε αυτό το αποτέλεσμα μέσα τα. Ζητά συγγνώμη μόνο από Τον θεό. Σε αυτόν ζητά συγχώρεση και όχι από τους συνανθρώπους της.Σε αυτόν που της έκανε αυτό το δώρο και εκείνη μόλις το έπιασε στα χέρια της αρρώστησε το μυαλό της».

Στο απολογητικό της υπόμνημα μεταξύ άλλων, η 19χρονη αναφέρθηκε και στα εφηβικά της χρόνια, στην απώλεια του πατέρα της που της στοίχισε, στο πρόβλημα με τα περιττά κιλά, αλλά και στις εφήμερες σχέσεις που έκανε ώστε να αισθάνεται σημαντική.

Ο θάνατός του πατέρα της από καρκίνο και η σοβαρή κατάθλιψη από την οποία υποφέρει η μητέρα της

«Ήταν η μοναχοκόρη του και την λάτρευε κι αυτός. Έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από καρκίνο όταν εκείνη ήταν 13 ετών και η απώλειά του την τσάκισε. Βλέποντας όμως την κατάρρευση της μητέρας της μετά την απώλειά του και ενώ βρίσκονταν στην εφηβεία, μεταβόλισε μέσα της το πένθος προκειμένου να σταθεί πλάι της.Τα τελευταία 6 χρόνια η μητέρα της πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη, έχει αποστεωθεί και δε δέχεται ιατρική βοήθεια.Έχει παρατήσει εντελώς τον εαυτό της και αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε καθημερινές δραστηριότητες και να βγει έξω από το σπίτι».

«Μεγαλώνοντας και ενώ θεωρούσε τον εαυτό της συμπαθητική κοπέλα εμφανισιακά λόγω κυρίως του προβλήματός της με τον θυρεοειδή άρχισε να παίρνει βάρος.Ήταν μια έφηβη που την ενδιέφερε όπως και κάθε κορίτσι – πολύ η εξωτερική της εμφάνιση αλλά χρόνο με τον χρόνο το σώμα της άλλαζε.Έφτασε να ζυγίζει 130 κιλά και αυτό έπληξε ισχυρά την αυτοεκτίμησή της.Ιδίως δε, προ διετίας, όταν και μετακόμισαν από το νησί που ζούσαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, η ιδέα για τον εαυτό της έπεσε ακόμα πιο χαμηλά».

Στο νησί είχε σχέση με κάποιον εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο, βίαιο και εκμεταλλευτή. Μαζί του συνέβη η πρώτη ατυχής εγκυμοσύνη.Το αντιλήφθηκε ευτυχώς νωρίς και προχώρησε σε άμβλωση σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας. Δέχθηκε ισχυρή επίκριση από την οικογένειά της για αυτή την επιπολαιότητα, που έμεινε δηλαδή έγκυος.Έκτοτε συνέχισε να συνάπτει εφήμερες σχέσεις με αγόρια που γνώριζε στο διαδίκτυο και εκτός. Το γεγονός ότι λειτουργούσαν σεξουαλικά μαζί της, της κινητοποιούσε τη μηδενική της αυτοεκτίμηση και αισθανόταν ποθητή.

Στην Αθήνα κυρίως όπου δεν είχε παρέες ήταν ένας τρόπος να αισθάνεται ότι αξίζει κάτι.Δεν είχε άλλωστε περιβάλλον στενό τέτοιο ώστε να την καθοδηγεί σωστά στην εφηβεία της ως προς το κομμάτι των σχέσεων ούτε γνωστικά, ούτε πνευματικά, ούτε πολιτιστικά.Τον Μάϊο του 2017 γνώρισε μέσω Facebook ένα αγόρι. Βρέθηκαν μόνο μια φορά. Δεν έχει σημασία ποιος είναι και δε διεκδικεί κάτι από αυτόν. Πολλώ δε μάλλον δε θέλει να μπλέξει κανέναν στη σοβαρή τωρινή της περιπέτεια για την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη. Τον άνθρωπο αυτό δεν τον ξανασυνάντησε. Η ζωή της κύλησε έκτοτε ενώ δεν έτυχε να συσχετιστεί ξανά και να συνευρεθεί με κάποιον άλλο».

«Συνέχιζε όμως να παίρνει βάρος και αισθανόταν δυσφορία πολλές φορές, αλλά το απέδιδε στην υπέρβαρη φύση της.Αρχές Δεκεμβρίου όμως άρχισε να αισθάνεται κάτι πρωτόγνωρο και περίεργο. Άρχισε να αισθάνεται στην αρχή ανεπαίσθητα και μετά όλο και πιο έντονα κίνηση και βάρος στην κοιλιά της. Κατάλαβε ότι ήταν έγκυος.Πάγωσε και πανικοβλήθηκε. Πώς ήταν δυνατόν να είναι έγκυος ενώ είχε σχεδόν κανονική – μέχρι πριν λίγο καιρό αν και μικρή σε διάρκεια- έμμηνο ρύση; Υπολόγισε τον χρόνο και κατάλαβε ότι ήταν με το παιδί που είχε γνωρίσει την Άνοιξη».


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!