Έστειλε σήμα κινδύνου πριν τον δολοφονήσουν…


Έξι χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Δημήτρη Τσαούση, 33 χρόνων, αποκαλύφθηκε ότι δολοφονήθηκε από τον ίδιο του τον «φίλο», ο οποίος στη συνέχεια εξαφάνισε το πτώμα του.

Την απάντηση αυτή έδωσε στην οικογένεια του η ίδια η Δικαιοσύνη με μια απόφαση καταδικαστική για τον δράστη που άνοιξε όμως τον ασκό του Αιόλου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Τρίπολης έκρινε ένοχο τον «φίλο» του για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Του επέβαλε κάθειρξη 15 ετών, αλλά δεν τον έστειλε στις φυλακές, αφού έχει αναστέλλουσα ισχύ και με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ο άτυχος νέος δολοφονήθηκε την ημέρα που εξαφανίστηκε, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014, στο Λέχαιο Κορινθίας όπου ζούσε.

Σόκαρε το γεγονός ότι ο ίδιος έστειλε μηνύματα κινδύνου μέσω Viber, ενώ βρισκόταν στο ραντεβού – παγίδα που του είχε κλείσει ο «φίλος» του με τον οποίο είχαν οικονομικές διαφορές.

Στο «Τούνελ» ακούστηκε το ηχητικό ντοκουμέντο που έλαβε φίλη του, λίγο πριν εκείνος δολοφονηθεί και εξαφανίσουν το πτώμα του.

«Είμαι με τον Ν***** και στο λέω για ασφάλεια».

Το κινητό του τηλέφωνο απενεργοποιήθηκε και το τελευταίο στίγμα του προερχόταν από το αρχαίο λιμάνι στο Λέχαιο Κορινθίας.

Η δικηγόρος της οικογένειας Παναγιώτα Παντελεάκη, από το στούντιο της εκπομπής, τόνισε:

«Η τροποποίηση του ποινικού κώδικα έδωσε τη δυνατότητα για μείωση των ποινών με αναστέλλουσα ισχύ. Μπορεί κάποιος να είναι ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η έφεση του. Οι ισόβιες καθείρξεις στην Ελλάδα μπορούν να κατέβουν και στα 10 χρόνια.»

«Να μας πει που πέταξε το παιδί μου για να του ανάβουμε ένα κερί…»

Η μητέρα του Δημήτρη Τσαούση μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» από το δωμάτιο του.

«Θέλω να μας πει ο δράστης που πέταξε το παιδί μου… Θέλω να βρεθεί, να τον θάψουμε, να του ανάβουμε ένα κεράκι, όπως του αξίζει», είπε συγκινημένη.

Για την απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου που τον καταδίκασε αλλά δεν τον έστειλε φυλακή, τόνισε:

«Δεν θεωρώ πως είναι δικαίωση για μας από τη στιγμή που αυτός ο άνθρωπος είναι έξω. Έπρεπε να είχε φάει ισόβια.»

Συγκινημένη περιγράφει με λεπτομέρεια το τι συζήτησαν με το παιδί της εκείνη την ημέρα που χάθηκε, αλλά και τον γολγοθά που περνά από τότε.

Ο αδελφός: Ο Δημήτρης είδε τον κίνδυνο και πρόλαβε να ενημερώσει…

Ο αδελφός του θύματος μίλησε στο «Τούνελ» από το σημείο όπου σύμφωνα με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, εξέπεμψε εκείνο το μοιραίο απόγευμα το τελευταίο στίγμα του κινητού τηλεφώνου του θύματος.

«Ήταν τα μηνύματα στη φίλη του που μας έδειξαν τον τόπο και τον άνθρωπο με τον οποίο είχε τελευταία επαφή ο Δημήτρης. Βλέποντας κάποιο κίνδυνο, ενημέρωσε για ασφάλεια, όπως ο ίδιος λέει στο ηχητικό μήνυμα που της έστειλε. Εμείς κάναμε έρευνες στην περιοχή αλλά δεν βρήκαμε κάτι, ούτε όμως και η αστυνομία.»

Ο αδελφός του αναφέρθηκε και στον κατηγορούμενο:

«Ο άνθρωπος αυτός από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε πως δεν τον είχε δει και δεν τον συνάντησε την ημέρα εκείνη, κάτι το οποίο κατατρίφθηκε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Μιλάμε για ένα άτομο το οποίο όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, σκότωσε και εξαφάνισε τον αδελφό μου».

Εντύπωση προκαλούν και τα στοιχεία που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου.

«Από τον εισαγγελέα ζητήθηκε να ερευνηθεί το επαγγελματικό αυτοκίνητο του άνδρα που καταδικάστηκε πρωτόδικα για τη δολοφονία του Δημήτρη. Η εισαγγελική παραγγελία όμως δόθηκε δεκατέσσερις μήνες μετά. Παρόλο που το όχημα είχε αλλάξει ιδιοκτήτη, στο πορτπαγκάζ εντοπίστηκαν κηλίδες, χωρίς όμως να βγει κάποιο αποτέλεσμα».

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει τι συνέβη εκείνο το απόγευμα, να επικοινωνήσει με την εκπομπή.

«Ελπίζουμε ότι θα βρούμε κάτι από τον αδελφό μου, έστω και μετά από τόσα χρόνια» κατέληξε.

Ο πατέρας: Του έλεγα να μην έχει επαφές με αυτόν τον άνθρωπο, αλλά δεν με άκουσε…

Σύμφωνα με τον πατέρα του άτυχου θύματος «υπάρχουν σημεία στην περιοχή που μπορεί κάποιος να θάψει έναν άνθρωπο και να μην το βρει ποτέ κάνεις. Εμείς κάναμε την έρευνα μας και με την βοήθεια της αστυνομίας, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε κάτι», είπε συγκινημένος στην κάμερα της εκπομπής.

«Γνώριζα αρκετά πράγματα για τις παρέες του. Τον παρότρυνα να μην έχει επαφές με αυτόν τον άνθρωπο, αλλά εκείνος δε με άκουσε γιατί όπως μου έλεγε δεν τον φοβόταν. Αυτός που καταδικάστηκε πρωτόδικα για τη δολοφονία του γιου μου, του χρωστούσε 9.000 ευρώ. Υπήρχαν προστριβές μεταξύ τους, καθώς ο Δημήτρης ζητούσε πίσω τα χρήματα του. Συναντήθηκε εκείνη την ημέρα με αυτόν τον άνθρωπο για να του επιστρέψει κάποια χρήματα και από τότε δεν τον ξαναείδαμε. Ήταν ένα μοιραίο ραντεβού για τη ζωή του», κατέληξε ο πατέρας.

Για την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε:

«Παρότι έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, δεν αισθάνομαι δικαιωμένος. Περίμενα να φύγει για τις φυλακές με ισόβια. Αν δεν ήταν ένοχος, θα ερχόταν να μας βοηθήσει να βρούμε την αλήθεια για τον Δημήτρη. Η πρώτη μας έγνοια είναι να μπορέσουμε να βρούμε κάτι από το παιδί μας», κατέληξε εμφανώς συγκινημένος.

anikolouli

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!