Ένας χρόνος χωρίς τη Ζωή Λάσκαρη


Δεν ήθελε κανείς να το πιστέψει και όμως ήταν αλήθεια εκείνο το κακό μαντάτο που έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία το μεσημέρι της 18ης Αυγούστου 2017. Η Ζωή Λάσκαρη απεβίωσε στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη, από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Η πολυαγαπημένη ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 73 ετών και σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

Η Ζωή Λάσκαρη σημάδεψε με τις ερμηνείες της την χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ σε όλη της την πορεία ανέβασε σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις. Ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Κουρούκλη (ίδιο με της εξαδέλφης της Zωής Kουρούκλη, γνωστής τότε τραγουδίστριας).

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, τον Δεκέμβριο του 1944. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ήταν –μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη– μια από τις εμπορικότερες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου.

Στην τελευταία της παράσταση ήταν όλοι εκεί να την αποχαιρετήσουν. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συγκλόνισε στον επικήδειό του: «Πάντα με συγχωρούσες, σε ευχαριστώ για όλα. Το στεφάνι που μας έδεσε πριν 41 χρόνια θα παραμείνει όπως το θέλεις, ζωντανό και φωτεινό» «Σ’ ευχαριστώ πολύ μαμάκα μου», είπε στην Ζωή Λάσκαρη η μικρή της κόρη Μαρία Ελένη. Τραγικές φιγούρες οι κόρες της Μάρθα και Μαρία – Ελένη και η εγγονή της Ζένια…

zappit

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!