Έλον Μασκ: Υπάλληλοι του Twitter φέρνουν χαρτί υγείας από το σπίτι


Απέλπιδες προσπάθειες να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα του Twitter κάνει ο Έλον Μασκ, ο οποίος αναγκάζει τους εργαζόμενους σε πρωτόγνωρες συνθήκες εργασίας και αφήνει απλήρωτα τα ενοίκια

Ο Έλον Μασκ προσπαθεί να μειώσει τα έξοδα στο Twitter, καθώς η προσωπική του περιουσία συρρικνώνεται και αυτό προφανώς περιλαμβάνει την καθυστέρηση στις πληρωμές ενοικίων στα γραφεία της εταιρείας. Το Twitter χρωστάει 136.260 δολάρια σε ληξιπρόθεσμα ενοίκια για τα γραφεία του στον 30ο όροφο ενός κτηρίου στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου την περασμένη εβδομάδα.

Ο ιδιοκτήτης του κτηρίου στον αριθμό 650 της California Street εξέδωσε ανακοινωθέν στις 16 Δεκεμβρίου με το οποία ενημέρωνε τον νέο ιδιοκτήτη του κολοσσού ότι θα συνιστούσε αθέτηση υποχρεώσεων εάν δεν πλήρωνε εντός πέντε ημερών. Το πενθήμερο παρήλθε χωρίς πληρωμή, σύμφωνα με την αγωγή.

Η ιδιοκτήτρια Columbia REIT 650 California LLC, ζητά αποζημίωση στο συνολικό ποσό του ενοικίου, καθώς και δικηγορικές αμοιβές και άλλα έξοδα. Το Twitter υπέγραψε επταετή μίσθωση για τα γραφεία το 2017. Το μηνιαίο μίσθωμα ήταν 107.526,50 δολάρια το πρώτο πλήρες έτος και αυξήθηκε σταδιακά σε 128.397 δολάρια το έβδομο έτος. Το Twitter δεν απάντησε σε μήνυμα για σχολιασμό, καθώς η εταιρεία δεν διαθέτει πλέον τμήμα σχέσεων με τα ΜΜΕ.

Ο Μασκ αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο του 2022. Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του Μασκ συνδέεται με την ιδιοκτησία του σε μετοχές της Tesla, οι οποίες έχουν χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους από τότε που ανέλαβε την ιδιοκτησία του Twitter. Πούλησε μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων αξίας σχεδόν 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την αγορά από τον Απρίλιο, όταν άρχισε να δημιουργεί μια θέση στο Twitter. Πλέον ο μεγιστάνας έχει χάσει ακόμη και την πρώτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

Ο Μασκ υπερασπίστηκε τα ακραία μέτρα περικοπής του κόστους τον περασμένο μήνα «Αυτή η εταιρεία είναι σαν να βρίσκεστε σε ένα αεροπλάνο που κατευθύνεται προς το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα με τους κινητήρες αναμμένους και τα χειριστήρια να μην λειτουργούν», δήλωσε στις 21 Δεκεμβρίου. «Γι’ αυτό πέρασα τις τελευταίες πέντε εβδομάδες μειώνοντας το κόστος σαν τρελός». Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται σε άλλη διεύθυνση του Σαν Φρανσίσκο, 1355 Market Street, όπου το Twitter φέρεται επίσης να έχει μείνει πίσω στο ενοίκιο, σύμφωνα με τους New York Times.

Εκτός από το ότι δεν πληρώνει ενοίκιο και απολύει εργαζομένους, το Twitter δημοπρατεί επίσης έπιπλα γραφείου υψηλής ποιότητας, εξοπλισμό κουζίνας και άλλα κειμήλια από το πρόσφατο παρελθόν, όταν η εταιρεία είχε πάνω από 7.500 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης σε όλο τον κόσμο και παρείχε δωρεάν γεύματα στο γραφείο και άλλα προνόμια. Περίπου τα τρία τέταρτα της βάσης εργαζομένων του Twitter εκτιμάται ότι έχουν εγκαταλείψει την εταιρεία, είτε επειδή απολύθηκαν, είτε επειδή παραιτήθηκαν.

Μεταξύ των αντικειμένων που δημοπρατεί το Twitter είναι ένας φούρνος, ένας αναδευτήρας δαπέδου κουζίνας 40 λίτρων και έπιπλα υψηλής ποιότητας, όπως καρέκλες Eames από Herman Miller και Knoll Diamond που η λιανική τιμή τους εκτιμάταει σε χιλιάδες δολάρια αλλά και ένα άγαλμα πουλιού του Twitter (η προσφορά ξεκινά από 25 $).

Οι υπάλληλοι του Twitter φέρνουν χαρτί υγείας στη δουλειά
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, έκανε επίσης υπαλλήλους να εργάζονται στους δύο ορόφους των κεντρικών γραφείων της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης στο Σαν Φρανσίσκο και έκλεισε τους άλλους τέσσερις.

Από τότε που ο Έλον Μασκ ανέλαβε το Twitter πέρυσι, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης έχει υποστεί αρκετές αλλαγές. Σε μια τελευταία έκθεση, ήρθε στο προσκήνιο ότι τα μέτρα μείωσης του κόστους του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο στο Twitter ανάγκασαν τους υπαλλήλους να φέρουν το δικό τους χαρτί υγείας στο γραφείο. Σύμφωνα με τους New York Times, η εξέλιξη σημειώθηκε αφότου ο Μασκ απέλυσε τους επιστάτες της εταιρείας στα κεντρικά γραφεία της στο Σαν Φρανσίσκο επειδή απαίτησαν υψηλότερους μισθούς και έκαναν απεργία.

Οι New York Times ανέφεραν ότι οι υπηρεσίες φύλαξης και ασφάλειας δεν είναι πλέον διαθέσιμες στα γραφεία του Twitter, με αποτέλεσμα να υπάρχουν βρώμικες τουαλέτες. Μια πηγή είπε στην εφημερίδα ότι το γραφείο του Σαν Φρανσίσκο έχει μια αίσθηση «φαγητού που έχει ξεμείνει και έντονη μυρωδιά σώματος».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!