Έλληνας πυροσβέστης έδωσε τη γαλανόλευκη σε Ρουμάνο συνάδελφό του


Διαρκής είναι η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Εύβοια. Στην περιοχή υπάρχει μια άτυπη «βαλκανική συμμαχία», καθώς Ρουμάνοι, Σέρβοι και Έλληνες επιχειρούν μαζί με επιτυχία.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας μάλιστα, με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, ανάρτησε μια φοβερή ιστορία. Πρωταγωνιστές είναι ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος πυροσβέστης.

Ο Σπύρος από την Ελλάδα και ο Φλορίν από τη Ρουμανία, που πάλεψαν μαζί την πύρινη λαίλαπα που έκαψε τα πάντα στο διάβα της. Σύμφωνα με το Βουκουρέστι, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, ο Σπύρος είπε στον Φλορίν πως ήταν τιμή του να συνεργαστεί μαζί του και τον ευχαρίστησε εκ μέρους των Ελλήνων συναδέλφων του.

Ο Ρουμάνος πυροσβέστης έσπευσε να προσθέσει πως ελπίζει να ξαναβρεθεί με τους συναδέλφους του από την Ελλάδα αλλά «σε πιο χαρούμενες καταστάσεις, όχι έτσι».

Τότε, χτύπησε το τηλέφωνο του Φλορίν, και ζήτησε συγγνώμη από τον Σπύρο μιας και τον καλούσε ο γιος του και εκείνος ήθελε να τον διαβεβαιώσει πως είναι καλά. Μόλις το έκλεισε, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

– Σπύρος: Έχεις παιδί;

–Φλορίν: Έχω δυο, ένα 6χρονο αγόρι και μια 3χρονη κόρη.

–Σπύρος: Και ήρθες στην Ελλάδα να μας βοηθήσεις να σβήσουμε τις φωτιές; Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για σένα, να είσαι εδώ και να σκέφτεσαι την οικογένειά σου.

-Φλορίν: Δύσκολο; Για εσένα είναι πιο δύσκολο αυτό που συμβαίνει τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι να σβήσουμε αυτές τις φωτιές.

Ο Σπύρος συγκινήθηκε και τελικά του έδωσε μια ελληνική σημαία, λέγοντάς του: «Στην προσφέρω με όλη μου την καρδιά, γιατί έχετε κερδίσει τις καρδιές μας. Να το πεις αυτό και στα παιδιά σου, σε παρακαλώ».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!