Έκρηξη ηφαιστείου στη Λα Πάλμα: Το άθικτο σπίτι που γέμισε με ελπίδες τους Ισπανούς


Στη Λα Πάλμα, εδώ και 12 ημέρες, η λάβα καταπίνει τα πάντα γύρω της. Μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα, η κατάσταση στο νησί της Ισπανίας είναι δραματική με τη λάβα τελικά να φτάνει στη θάλασσα.
Μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή υπήρξε ένα γεγονός που για αρκετές ημέρες γέμισε με αισιοδοξία όχι μόνο τους Ισπανούς, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, αφού η εικόνα έγινε παγκόσμιο viral.

Ένα σπίτι πάνω σε έναν βράχο είχε μείνει άθικτο, ενώ η λάβα είχε κατακάψει τα πάντα μόλις λίγα μέτρα γύρω του. Οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω των πρακτορείων ειδήσεων, μετατρέποντας το σπίτι σε σύμβολο αντοχής και αισιοδοξίας.

 Μπορεί όμως να άντεξε μόνο του για αρκετές ημέρες, αλλά τελικά ούτε αυτό την γλίτωσε από τη λαίμαργη λάβα. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ένας 80χρονος Δανός συνταξιούχος, δήλωσε πως η λάβα δεν άφησε τίποτα πίσω της και πως το σπίτι – σύμβολο δεν υπάρχει πια.

Όπως δήλωσε στην El Mundo ο Ράινερ Κοκ, «Όλα έχουν καταστραφεί. Έχουμε χάσει τα πάντα στο αγαπημένο μας νησί. Είναι πολύ λυπηρό. Η σύζυγός μου και εγώ είμαστε συντετριμμένοι». Μπορεί το κομμάτι γης να ήταν αρκετά ψηλό αλλά η λάβα συσσωρεύτηκε γύρω του και το έθαψε μαζί με τα γύρω σπίτια.

e-daily



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!