Άμφισσα: Απολογείται σήμερα ο 34χρονος που κατηγορείται για τον φόνο της 13χρονης


Ενώπιον της δικαιοσύνης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 34χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία 13χρονου κοριτσιού την περασμένη εβδομάδα στην Άμφισσα. Ο άνδρας είχε ζητήσει την Τρίτη διήμερη προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Η μεταγωγή του από τη Λαμία στην Άμφισσα έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ όλο το κέντρο ήταν αστυνομοκρατούμενο. Τόσο έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης όσο και έξω από το κτίριο των δικαστηρίων είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από όλους του νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μια ομάδα Ρομά περίμενε τον κατηγορούμενο έξω από τα δικαστήρια απειλώντας με επεισόδια, που απέτρεψαν οι αστυνομικοί.

Πολύ κοντά αλλά σε άλλο σημείο είχαν συγκεντρωθεί και κάτοικοι από την Άμφισσα και δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις ανάμεσα σε Ρομά και τους κατοίκους. Μέσα σ’ αυτή την ένταση που υπήρξε εκτιμήθηκε ότι ήταν επικίνδυνη η μεταφορά του κατηγορουμένου στα δικαστήρια κι έτσι εισαγγελέας και ανακριτής για λόγους ασφαλείας μετέβησαν στο αστυνομικό μέγαρο της Φωκίδας, ενώπιον των οποίων ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε διήμερη προθεσμία ν’ απολογηθεί.

Ο 34χρονος είχε εξαφανιστεί μετά τον φόνο και φέρεται να είχε καταφύγει στη Γκιώνα, προκειμένου να αποφύγει όχι τη σύλληψη αλλά το λιντσάρισμα. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης αλλά παραδόθηκε μόνος του τη Δευτέρα.

newsbeast.gr


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!