Άλμπερτ Μπουρλά: Ρευστοποίησε το 62% των μετοχών της Pfizer την ημέρα της ανακοίνωσης για το εμβόλιο


Στη ρευστοποίηση του 62% των μετοχών της Pfizer προχώρησε ο Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας, την ημέρα της ανακοίνωσης των ευχάριστων αποτελεσμάτων για το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό, σύμφωνα με τα οποία το σκεύασμα είναι αποτελεσματικό κατά τουλάχιστον 90%. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, ο Μπουρλά ρευστοποίησε συνολικά 132.508 μετοχές της Pfizer, με μέση τιμή πώλησης στα 41,94 δολάρια/μετοχή, ή 5,6 εκατ. δολάρια συνολικά. Ο ελληνικής καταγωγής, Αλβέρτος Μπουρλά, συνεχίζει να διαθέτει 81.812 μετοχές της Pfizer, στο χαρτοφυλάκιο του ενώ δεν βρίσκεται αντιμέτωπος με τους νόμους κατά του Insider Trading, καθώς η πώληση των μετοχών ήταν προγραμματισμένη από τις 19 Αυγούστου. 

Ποιος είναι ο Ελληνας πίσω από το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό

Κάτι που, μέχρι πρότινος, δεν γνώριζαν πολλοί, είναι ότι πίσω από τη Pfizer κρύβεται ένας Ελληνας, ο Αλβέρτος Μπουρλά, ο άνθρωπος που βρίσκεται στη διεθνή πρωτοπορία της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  «Ναι, γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, ερωτεύτηκα και παντρεύτηκα στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη ήταν και είναι το κέντρο της ζωής μου» είχε δηλώσει ο Αλβέρτος Μπουρλά σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά και την «Καθημερινή».

«Πήγα στο γνωστό σχολείο της Θεσσαλονίκης, το 10ο, στην οδό Ικτίνου και Τσιμισκή, οι Θεσσαλονικείς το ξέρουν καλά. Πανεπιστήμιο πήγα στην κτηνιατρική σχολή στο ΑΠΘ και μετά που αποφοίτησα συνέχισα στο πανεπιστήμιο με στόχο να κάνω ακαδημαϊκή καριέρα, τελείωσα το διδακτορικό μου και πήγα στον στρατό. Μετά ξαναγύρισα στο Αριστοτέλειο για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, να γίνω πανεπιστημιακός. Αλλά εκείνη τη στιγμή επενέβη η Pfizer και άλλαξε τελείως τον δρόμο μου, μου ζήτησαν να γίνω μέλος της ομάδας τους στην Αθήνα. Στην αρχή δεν ήθελα καθόλου, για δύο λόγους: Ο πρώτος ήταν γιατί ήθελα να κάνω ακαδημαϊκή καριέρα και ο δεύτερος γιατί όπως κάθε Θεσσαλονικιός, δεν ήθελα να ζήσω στην Αθήνα. Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι το κέντρο του κόσμου για εμάς. Τελικά δέχθηκα, με στόχο να κάτσω ένα-δύο χρόνια να ασχοληθώ με τη φαρμακευτική βιομηχανία και μετά να ξαναγυρίσω στο πανεπιστήμιο.

Αλλά αυτό που συνέβη είναι ότι τελικά ερωτεύτηκα και τα δύο. Και τη δουλειά στη φαρμακευτική εταιρεία και την Αθήνα. Το γεγονός μου άλλαξε τελείως τις πεποιθήσεις, γιατί η Αθήνα ήταν μία από τις οκτώ μετακινήσεις που έκανα. Ζήσαμε με τη γυναίκα μου σε οκτώ διαφορετικές πόλεις από πέντε διαφορετικές χώρες, μέχρι να φτάσω εδώ που είμαι τώρα.

Η ελληνικότητά μου είναι έντονη, οι αναμνήσεις μου από την Ελλάδα με έχουν σημαδέψει. Ας μην ξεχνάμε ότι έφυγα μεγάλος από την Ελλάδα, έφυγα όταν ήμουν ήδη 34 – 35 χρόνων και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα χρόνια που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου να τα περάσω στην Ελλάδα. Ολοι οι φίλοι μου εξακολουθούν να είναι οι φίλοι που είχα τότε. Κάθε καλοκαίρι γυρνάω στην Ελλάδα και με περιμένουν και πάμε διακοπές μαζί. Κάθε καλοκαίρι», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!