Άγιος Βαλεντίνος: Μερικά πράγματα που δεν ξέρετε για αυτή την Ημέρα


Σήμερα είναι η ημέρα της αγάπης και του έρωτα. Ωστόσο, πολλά είναι τα πράγματα που δεν ξέρουμε για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

1. Σύμφωνα με τον κυρίαρχο θρύλο, ο Βαλεντίνος, ήταν ιερωμένος που έζησε τον 3ο αιώνα και κρυφά από τον αυτοκράτορα Κλαύδιο τον Γοτθικό (που βρισκόταν τότε στην εξουσία), πάντρευε ερωτευμένα ζευγάρια Χριστιανών και γενικά βοηθούσε τους Χριστιανούς, γεγονός που θεωρούνταν έγκλημα. Συνελήφθη για την πράξη του αυτή και φυλακίστηκε, ωστόσο ο αυτοκράτορας αρχικά αποφάσισε να του δώσει χάρη, μέχρι που ο Βαλεντίνος προσπάθησε να τον μυήσει στον Χριστιανισμό και ο αυτοκράτορας τον καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Ωστόσο ο Βαλεντίνος επέζησε από τον λιθοβολισμό και έτσι τον αποκεφάλισαν έξω από την πύλη της Flaminia στις 14 Φεβρουαρίου του 169.

2. Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το πιο σημαντικό δώρο έρωτα στον κόσμο, αυτό είναι το Taj Mahal στην Ινδία. Χτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Shahjahan ως δώρο στη γυναίκα του, η οποία όμως πέθανε στη γέννα του παιδιού τους. Παραμένει ως σήμερα το έμβλημα του αιώνιου έρωτα και κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου υπάρχει κοσμοσυρροή στο σημείο αυτό, παρά το ότι χτίστηκε από έναν Ινδό.

3. Τα κορίτσια τον Μεσαίωνα έτρωγαν ό,τι πιο παράξενο φαγητό τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να ονειρευτούν το βράδυ τον άντρα που θα παντρευτούν.

4. Ο Richard Cadbury έφτιαξε το πρώτο κουτί με σοκολατάκια για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 1800.

5. Το μακρύτερο, σε χρόνο, φιλί δόθηκε σε διαγωνισμό φιλιού την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, και διήρκεσε 30 λεπτά. Δεν ρωτήσαμε την κατάσταση των ερωτευμένων μετά, ωστόσο μπήκαν στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

6. Το 73% των ανθρώπων που αγοράζουν λουλούδια τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι άντρες και το 27% γυναίκες.

7. Το κόκκινο τριαντάφυλλο ήταν το αγαπημένο λουλούδι της θεάς Αφροδίτης.

8. Το 85% των γυναικών αγοράζει δώρο για τον καλό της την ημέρα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου.

9. Το 40% των ανθρώπων είναι κατά της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

10. Κάθε χρόνο τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η ιταλική πόλη Βερόνα, όπου έζησαν οι εραστές του Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα, λαμβάνει περί τις 1.000 επιστολές με διεύθυνση τον πύργο της Ιουλιέτας στην πόλη και παραλήπτη την ίδια.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!