Χριστίνα Φλαμπούρη: Η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά 7 κορυφές σε 7 ηπείρους

Η Χριστίνα Φλαμπούρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πάτησε στον Νότιο Πόλο και η πρώτη που συμπεριλήφθηκε στο κλειστό κλαμπ των 70 γυναικών και συνολικά των 400 ανθρώπων που έχουν πατήσει στις 7 υψηλότερες και δυσκολότερες κορυφές κάθε ηπείρου (7 Summits Project) που θεωρείται από τις μεγαλύτερες ορειβατικές προκλήσεις στον κόσμο!

Πριν από λίγες μέρες, η Φλαμπούρη ανέβηκε στο Βίνσον της Ανταρκτικής, στον Νότιο Πόλο, καταφέρνοντας να πετύχει αυτό που είχε οραματιστεί από το 2016. Σήμερα είναι πλέον η πρώτη Ελληνίδα που κάρφωσε ελληνική σημαία και στις εφτά υψηλότερες και πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου, κάτι που έχουν καταφέρει παγκοσμίως μόνο 400 άνθρωποι στον κόσμο.

Η αρχή είχε γίνει με την κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής της Ευρώπης, το Ελμπρούς (5.642 μ.) στη Ρωσία, για να ακολουθήσουν η ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο (5.895 μ.) στην Τανζανία, η ψηλότερη της βόρειας Αμερικής στο Ντενάλι (6.194 μ.) της Αλάσκας, η Πυραμίδα Κάρστενς (4.884 μ.) στην Παπούα και η ψηλότερη της νοτίου Αμερικής, η Ακονκάγκουα (6.962 μ.) στην Αργεντινή.

Τον περασμένο Μάιο, η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Βανέσα Αρχοντίδου είχαν γίνει οι πρώτες Ελληνίδες που βρέθηκαν μετά από μία μαραθώνια αποστολή στην κορυφή του Έβερεστ.

Για την τελευταία της αποστολή που περιελάμβανε πορεία μήκους 111 χιλιομέτρων, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της στην προσωπική της σελίδας στο Facebook.

☆ 7 Summits Completed ☆Ένας φίλος που είπε ότι σύμφωνα με τον μύθο όταν κάποιος κάνει το 7/7, το βουνό εκρήγνυται και…

Geplaatst door Christina Flampouri op Maandag 13 januari 2020

The post Χριστίνα Φλαμπούρη: Η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά 7 κορυφές σε 7 ηπείρους appeared first on Peoplegreece.com.πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!