Από τον Γιώργο Πράτανο,

Η Τόνια Σωτηροπούλου, λίγο πριν βγει στις αίθουσες η επόμενη διεθνής παραγωγή όπου πρωταγωνιστεί μιλά στο People για όλα.

Είναι πιο δύσκολο να είσαι με έναν άνθρωπο του ίδιου χώρου από ό,τι να είσαι με έναν που δεν έχει σχέση με τη δουλειά σου;

Αυτό έχει να κάνει με το ίδιο το ζευγάρι. Πολλές φορές γινόμαστε ανταγωνιστικοί και μπορεί πάντα να υπάρχει η κόμπλα «αχ, αυτός δουλεύει και εγώ όχι». Αν ξεπεραστεί αυτό, είναι πιο εύκολο να έχω σχέση με άνθρωπο του χώρου, γιατί υπάρχει κατανόηση. Είναι δύσκολο για κάποιον που είναι εκτός χώρου να καταλάβει όσα κάνω και αντίστροφα, δεν θα τον καταλάβαινα ούτε εγώ. Μου έχει συμβεί με συντρόφους στο παρελθόν να μου λένε πως νιώθουν άβολα βλέποντας να φιλιέμαι σε μια σκηνή. Κι ας τους απαντούσα πως δεν συμβαίνει τίποτε. Μεταξύ ηθοποιών δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Στην ίδια συνέντευξη στο People, ανέφερες πόσο σου αρέσει η ζωή των νομάδων, να μετακινείσαι συνεχώς, να βρίσκεσαι σε γυρίσματα στο εξωτερικό… Αυτό δεν σε αποτρέπει από το να κάνεις οικογένεια τώρα;

Ναι. Μεγαλώνοντας, όμως, αν ο σύντροφός σου σε καταλαβαίνει, μπορείς να κάνεις παιδιά, χωρίς να αποσυρθείς. Είναι και καλό για τα παιδιά να ταξιδεύουν, να μάθουν να αγαπούν αυτό που πραγματικά είναι οι γονείς τους και τις επιλογές τους. Είναι πιο οδυνηρό για μένα να υπάρχει ένας μπαμπάς με αποδοχές χιλιάδων ευρώ και να μην μπορεί να περάσει ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά του.

Σκέφτεσαι πώς θα ήταν να είσαι μητέρα;

Ναι, αλλά είναι κάτι που δεν θα ήθελα να μου συμβεί τώρα.

tonia-sotiropoulou-people-184-2

Πώς σκέφτεσαι να είσαι;

Θα σου πω κάτι που μου έχει τύχει. Κάποια στιγμή είχα ένα σύντροφο, Γαλλογερμανό. Είχε μια εντελώς διαφορετική οπτική. Είχε μεγαλώσει με τη μητέρα του. Γνωρίζοντας πόσο στενή σχέση αναπτύσσουν οι μαμάδες με τους γιους τους, θυμάμαι πως στα γενέθλιά του είπα στη μητέρα του: «Ντόρις, πώς αισθάνεσαι που γιος σου έγινε 28; Θα είναι πάντοτε το μικρό παιδί σου, ε;». Μου απάντησε: «Προφανώς. Αλλά είμαι τόσο ευτυχισμένη που έχει μεγαλώσει και έχει γίνει ένας ανεξάρτητος άνθρωπος και κάνει τα δικά του λάθη. Γιατί με τα παιδιά έχεις τόσο μεγάλες ευθύνες και κάνεις εσύ τα λάθη. Τώρα, που έχει γίνει ένας αυτόφωτος άνθρωπος, όχι απλά τον αγαπάω όπως ήταν παιδί, αλλά τον θαυμάζω κιόλας». Μου ακούστηκε τόσο όμορφο αυτό. Σε αντίθεση με την Ελληνίδα μαμά, δηλαδή… Αν ρωτήσεις τη μητέρα μου για τον αδελφό μου, που είναι 49, θα σου πει «θα είναι πάντα το παιδάκι μου». Και σκέφτεσαι «μα είναι 50άρης».

Άρα θα ήθελες να γίνεις η μαμά Ντόρις και όχι η κλασική Ελληνίδα μαμά…

Ναι, αυτή η προσέγγισή της μου αρέσει, αλλά δεν ξέρω ακόμη αν θα τα καταφέρω.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.