Το Sputnik και το ΡΤ εσείς, το BBC και την Deutsche Welle εμείς

Λιγότερο από ένα 24ωρο έπειτα από την «φίμωση» των ρωσικών ΜΜΕ Sputnik και RT, η Ρωσία προχωρά σε αντίμετρα. 

Ο εθνικός φορέας τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας, Roskomnadzor, «περιόρισε» τη μετάδοση στη χώρα της εκπομπής της ρωσικής υπηρεσίας του BBC και του Radio Liberty, που χρηματοδοτείται από το αμερικανικό Κογκρέσο, της Deutsche Welle καθώς και την πρόσβαση στο ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης Meduza, έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας η οποία συνοδεύεται από την κατηγορία ότι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Τί υποστηρίζει η ρωσική πλευρά
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα, όπως αναφέρεται, διαμαρτυρηθεί ότι δυτικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν μεροληπτική και συχνά αντιρωσική άποψη τα γεγονότα.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι έχει περιοριστεί η πρόσβαση στη ρωσόφωνη υπηρεσία του BBC, όπως και του Radio Liberty αλλά και στον ιστότοπο Meduza.

Για την Roskomnadzor, η ρωσόφωνη υπηρεσία του Radio Liberty διασπείρει «προφανώς ψευδείς (…) πληροφορίες για τη φερόμενη επίθεση της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος», αναφέρει μεταξύ άλλων σε χθεσινή (3/3) ανακοίνωση της.

«Αυτού του είδους οι πληροφορίες είναι λάθος», υποστήριξε από την πλευρά του το Radio Liberty, απαντώντας στην  Roskomnadzor.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι τα δυτικά ΜΜΕ «πνίγουν» τη γενοκτονία των ρωσόφωνων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Ρωσίας, αφού οι ΗΠΑ επέκτειναν το ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της και στήριξαν φιλοδυτικούς ηγέτες στο Κίεβο.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν χρησιμοποιούν τη λέξη «εισβολή» και καταγγέλλουν ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν μεταδίδουν τη «γενοκτονία», όπως τη χαρακτηρίζουν, των ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!