Το ΕΣΥ σε ρυθμούς προ πανδημίας – Ποια νοσοκομεία θα λειτουργούν ξανά κανονικά

Το σύστημα υγείας δείχνει να βγαίνει από τη δίνη του κορονοϊού και την αφόρητη πίεση, με αποτέλεσμα τον αποχαρακτηρισμό νοσοκομείων ως αποκλειστικά για Covid-19 ασθενείς και την επαναλειτουργία κλινικών κάθε ειδικότητας με κανονικούς ρυθμούς… προ πανδημίας.

Η σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων του κορονοϊού στη χώρα και η μερική βελτίωση που υπάρχει στο υγειονομικό σκέλος, επιτρέπει στο ΕΣΥ να επιστρέψει σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας. Το υπουργείο Υγείας έχει αρχίσει να «τρέχει» το σχέδιο επιστροφής του ΕΣΥ σε συνθήκες προ πανδημίας ξεκινώντας αρχικά από την Αττική και σε δεύτερο χρόνο από τη Θεσσαλονίκη.

Το Θριάσιο νοσοκομείο θα αποχαρακτηριστεί από νοσοκομείο αποκλειστικά για νοσηλεία covid-19 ασθενών και από την Παρασκευή (21.05) μπαίνει στο πρόγραμμα εφημεριών. Αυτό είναι και το πρώτο βήμα επιστροφής όλων των νοσοκομείων σε κανονική λειτουργία, ένα σχέδιο που εκτείνεται σε ορίζοντα περίπου ενός μήνα.

Ήδη έχει δρομολογηθεί η επαναλειτουργία της Καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με τον διευθυντή της Πνευμονολογικής του κ. Μπουλμπασάκο να έχει μιλήσει σχετικά στο Newsbomb.gr πριν από μερικά 24ωρα.

Από την Κυριακή στο πρόγραμμα εφημεριών θα μπει το «Σισμανόγλειο», με 114 γενικές κλίνες, ενώ τη Δευτέρα θα πάρει σειρά ο «Ευαγγελισμός» με 44 κλίνες και το «Γ. Γεννηματάς» με 57 κλίνες. Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας θα αποδεσμευθούν 30 απλές κλίνες ενώ στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα διατεθούν 32 κλίνες ΜΕΘ για τις ανάγκες άλλων ασθενών από τα νοσοκομεία «Αττικόν», Θριάσιο και Ασκληπιείο.

Το επόμενο νοσοκομείο που σχεδιάζεται να βγει από τον χαρακτηρισμό του ως αποκλειστικά για Covid-19 ασθενείς, είναι ο «Ερυθρός Σταυρός». Παράλληλα, οι επικεφαλής των δυο Υγειονομικών Περιφερειών Αττικής έκαναν πρόταση να παραμείνουν στις εφημερίες του ΕΣΥ το ΝΙΜΤΣ και το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας μέχρι τα μέσα Ιουνίου έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης εξομάλυνση στο ΕΣΥ. Θυμίζουμε πως οι συμφωνίες των νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των ιδιωτικών κλινικών για παραχώρηση κλινών στο ΕΣΥ εκπνέουν στις 31 Μαΐου.

newsbomb

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!