Νέα «σύννεφα» διαφαίνονται στη σχέση της Meghan Markle με τον πατέρα της, Thomas, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής που του έστειλε πριν από τον γάμο της με τον Πρίγκιπα Harry.

Ο Thomas Markle, που δεν εμφανίστηκε ποτέ στον γάμο της κόρης τους τον περασμένο Μάιο, έδωσε στη δημοσιότητα της επιστολή της κόρης του προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στο παλάτι.

Στην επιστολή, η Meghan ζητάει από τον πατέρα της να σταματήσει να λέει ψέματα για τον λόγο που δεν ήρθε στον γάμο της και ότι αυτή η «διαμάχη» που έχει ανοίξει με το παλάτι και τον σύζυγό της τής έχει προκαλέσει «μεγάλο πόνο».

Η Δούκισσα στην επιστολή της περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα συναισθήματά της και παρουσιάζει τη δική της εκδοχή της αλήθειας:

«Μπαμπά, με βαριά καρδιά σου γράφω αυτό το γράμμα, χωρίς να καταλαβαίνω γιατί επέλεξες να ακολουθήσεις αυτό το μονοπάτι, κλείνοντας τα μάτια σου τον πόνο που προκαλείς.

Οι πράξεις σου μου έχουν «σπάσει» την καρδιά σε χίλια κομμάτια – όχι μόνο γιατί έχεις προκαλέσει τέτοιον περιττό και αδικαιολόγητο πόνο, αλλά γιατί έχεις γίνει η μαριονέττα κάποιοι. Και δεν καταλαβαίνω γιατί.

Αν μ’ αγαπάς, όπως δηλώσει στον Τύπο, σε παρακαλώ σταμάτα. Σε παρακαλώ, άσε μας να ζήσουμε ήρεμα τη ζωή μας. Σε παρακαλώ σταμάτα να λες ψέματα, σταμάτα να προκαλείς τόσο πόνο, και σταμάτα να εκμεταλλεύεσαι τη σχέση με τον σύζυγό μου.

Είπες στον Τύπο ότι μου τηλεφώνησες για να μου πεις ότι δεν θα έρθεις στον γάμο, αλλά αυτό δεν συνέβη γιατί ποτέ δεν τηλεφώνησες.

Πάντα σε αγαπούσα, σε προστάτευα και σε υπερασπιζόμουν, προσφέροντας σου όποια οικονομική στήριξη μπορούσα, ανησυχούσα για την υγεία σου .

Ήταν τρομακτικό για μένα να μάθω από τα tabloids ότι έπαθες έμφραγμα μία εβδομάδα πριν από τον γάμο. Σου τηλεφώνησα, σου έστειλα μηνύματα, σε ικέτεψα να δεχτείς βοήθεια, στείλαμε άνθρωπο στο σπίτι σου…

…και αντί να μου μιλήσεις και να δεχτείς τη βοήθειά μου, σταμάτησες να απαντάς στα τηλεφωνά μου και επέλεξες να μιλάς στις εφημερίδες».

Πολλοί αναρωτιούνται τώρα αν η Meghan Markle, που περιμένει το πρώτο της παιδί, είχε στο μυαλό της ότι ο πατέρας της Thomas θα έδινε τη 5σέλιδη επιστολή στη δημοσιότητα, ενώ βρετανικά μέσα αναφέρουν και το ενδεχόμενο το Παλάτι να κινηθεί δικαστικά εναντίον του πατέρα της Δούκισσας γιατί «πούλησε» την επιστολή χωρίς την έγκριση της κόρης του.