Τα Τουρκικά ΜΜΕ συντηρούν την ένταση: Η Ψέριμος είναι τουρκική, γράφει η Sozcu


Επιμένουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία να συντηρούν την ένταση στις σχέσεις της χώρας τους με την Ελλάδα και πρόσφατα η εθνικιστική εφημερίδα Sozcu έγραψε ότι η Ψέριμος είναι τουρκική.  Τέτοια δημοσιεύματα συντηρούν την πολιτική των γκρίζων ζωνών με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας σε συγκεκριμένα νησιά στο Αιγαίο.

 Η εθνικιστική Sozcu σε πρόσφατο ρεπορτάζ της που είχε τίτλο «Εξωφρενική πρόκληση από την Ελλάδα απέναντι από την Αλικαρνασσό, άρχισαν να τοποθετούν σημαίες σε κάθε ύφαλο», έγραψε ότι έχει προκαλέσει «σφοδρές αντιδράσεις η εκστρατεία της Ελλάδας να φυτέψει σημαίες, κοντά στους βράχους Ίμια, στα ανοικτά των ακτών της Αλικαρνασσού, στα βράχια κοντά στο νησί Ψέριμο».

Για να τεκμηριώσει την αλήθεια του ρεπορτάζ της επικαλέστηκε τον Ουμίτ Γιαλίμ πρώην γενικό γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα πως: «Το νησί Ψέριμος είναι ήδη δικό μας, αυτοί οι βράχοι είναι επίσης δικοί μας, δεν θα πρέπει ποτέ να επιτραπεί στην Ελλάδα να τοποθετήσει σημαίες και παρατηρητήρια εκεί, το τουρκικό ΥΠΕΞ θα πρέπει να εκδώσει αμέσως ένα σημείωμα και να διασφαλίσει ότι αυτές οι σημαίες θα κατέβουν».

Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι «η Ελλάδα, δημιούργησε ένα τουριστικό χωριό όπου ζουν περίπου 300 άνθρωποι στο νησί Ψέριμος, όπου δεν υπάρχει απολύτως κανένας οικισμός και ούτε ένα καρφί δεν μπορεί να μπει σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάνης, ενώ στη συνέχεια τοποθέτησε και μια στρατιωτική μονάδα». Και την ενέργεια αυτή της Ελλάδας, η Sozcu λέει ότι την δημοσιοποίησε ο ιστότοπος  kalymnos.gr, ο οποίος έγραψε ότι “η Ελλάδα έχτισε ένα παρατηρητήριο φυτεύοντας γιγαντιαίες ελληνικές σημαίες στους βράχους στα βόρεια του νησιού».

Σύμφωνα με την Sozcu το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της Καλύμνου ανέφερε ότι «οι κάτοικοι της Ψερίμου ξεκίνησαν πριν από 15 ημέρες εκστρατεία για να γεμίσουν τα βράχια του νησιού με ελληνικές σημαίες. Ο καπετάν Μιχάλης Αρβύθης, ο οποίος πρωτοστάτησε στην εκστρατεία, με τη βοήθεια του Γιάννη Ανατολίτη και του Μάικ Μαύρου, οι οποίοι ζουν μόνιμα στο νησί, ανέβηκαν στα βράχια της βόρειας πλευράς της Ψερίμου και έστησαν ελληνικές σημαίες στους τσιμεντόλιθους που έχουν κατασκευαστεί ως παρατηρητήριο άγριων πουλιών, ορατό από όλα τα πλοία και τα σκάφη που περνούν από την περιοχή».

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!