Ρόδος: Την γνώρισε στο Facebook και του απέσπασε με απάτη 7.600 ευρώ

 Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε μια 45χρονη υπήκοο Βουλγαρίας, που κρίθηκε ερήμην ένοχη απάτης κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου, στις 3 Φεβρουαρίου 2014 η κατηγορούμενη κάλεσε μέσω τηλεφώνου από τη Βουλγαρία έναν κάτοικο της Ρόδου, στον οποίο είχε υποσχεθεί ότι θα ερχόταν στο νησί, για να τον συναντήσει, σε συνέχεια της διαδικτυακής τους γνωριμίας μέσω του facebook και του παράστησε ψευδώς, ότι βρισκόταν ήδη στο αεροδρόμιο της Σόφιας, με σκοπό να έρθει στη Ρόδο μέσω Αθηνών, αλλά ότι εξαιτίας κάποιων οφειλών που είχε, οι Βουλγαρικές Αρχές δεν της επέτρεπαν να αναχωρήσει από τη βουλγαρική επικράτεια, αν δεν πλήρωνε προηγουμένως τα χρέη αυτά.

Στη συνέχεια και αφού o άνδρας επείσθη από τα λεγόμενά της και της απέστειλε υπό μορφή εμβάσματος το ποσό των 860 ευρώ για να τη διευκολύνει, εκείνη του τηλεφώνησε εκ νέου και του παράστησε, ότι δήθεν υπήρχαν κι άλλα χρέη, ότι για το λόγο αυτό η πτήση της είχε αναβληθεί για το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ότι θα έπρεπε εκείνος να της στείλει κι άλλα χρήματα, προκειμένου τελικώς εκείνη να έρθει στη Ρόδο.

Το θύμα πείστηκε εκ νέου για την αλήθεια των ισχυρισμών της και της απέστειλε με τέσσερα διαδοχικά εμβάσματα μέχρι και το απόγευμα της 5ης Φεβρουαρίου 2014 τα ποσά των 1.225, 1.400, 2.100 και 2.100 ευρώ αντίστοιχα, πράξεις στις οποίες δεν θα είχε προβεί, αν γνώριζε την αλήθεια, ότι δηλαδή κανένα χρέος δεν υπήρχε, για να εμποδίσει την έξοδο της κατηγορουμένης από τη Βουλγαρία.

Αποτέλεσμα της απατηλής συμπεριφοράς της κατηγορουμένης ήταν να υποστεί ο εγκαλών συνολική περιουσιακή ζημία ποσού 7.685 ευρώ, με ισόποσο παράνομο περιουσιακό όφελος της κατηγορουμένης. Στις 6 Φεβρουαρίου 2014 η κατηγορουμένη επιχείρησε εκ νέου να αποσπάσει χρήματα από τον Ροδίτη και συγκεκριμένα του παράστησε εκ νέου τηλεφωνικώς, ότι έπρεπε προτού έλθει στην Ελλάδα, να ξεχρεώσει το δάνειο, που δήθεν είχαν λάβει οι αποβιώσαντες γονείς της και το οποίο ανέρχετο στο ποσό των 5.000 ευρώ, γεγονός δηλαδή εξ ολοκλήρου ψευδές, αφού κανένα τέτοιο δάνειο δεν υπήρχε, ζητώντας του και πάλι να της στείλει χρήματα.

Ευτυχώς για τον κάτοικο της Ρόδου, αυτή τη φορά δεν επείσθη από τους ισχυρισμούς της και γλίτωσε τα 5.000 ευρώ. Φυσικά, ο ίδιος δεν είδε ποτέ από κοντά την 45χρονη.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!