Ραγδαίες εξελίξεις: Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ προαναγγέλει διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ έκανε γνωστό ότι η Τουρκία και η Ελλάδα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διάλογο.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε εξελίξεις στα ελληνοτουρκιά.

Συγκεκριμένα, ο Νορβηγός πολιτικός ανέφερε ότι Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν να ξεκινήσουν τον διάλογο, για να επιτευχθεί αποκλιμάκωση στην περιοχή.

«Υστερα από συζητήσεις που είχα με τον Ελληνα και τον Τούρκο ηγέτη, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συζητήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για να συσταθεί ένας μηχανισμός στρατιωτικής αποτροπής σύγκρουσης ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι περιστατικών και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε πριν από λίγο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μάλιστα, στην ανάρτησή του ο Δανός αξιωματούχος συμπληρώνει: Ελλάδα και Τουρκία είναι πολύτιμοι Σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντικός δίαυλος για διαβουλεύσεις για όλα τα θέματα που επηρεάζουν την κοινή μας ασφάλεια.

Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους Συμμάχους για να βρω μια λύση στις εντάσεις στο πνεύμα της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ».πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!