Πρόεδρος ΔΕΗ: Τις επόμενες μέρες θα κριθεί αν και πόσο θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, ξεκαθάρισε πως δεν θα καταργηθεί η έκπτωση στους συνεπείς πελάτες, αλλά μπορεί να επανεξεταστεί το ύψος της.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες «θα φανεί και τι αύξηση θα έχουμε, στην τιμή του ρεύματος».

«Εργαζόμαστε, όπως έχω πει με το υπουργείο, ώστε η επιβάρυνση για τους καταναλωτές να είναι η ελάχιστη δυνατή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ότι το παραλάβαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην διαδικτυακή τηλεόραση grtimes.gr, ο κ. Παναγιωτάκης είπε ότι δεν θα καταργηθεί η έκπτωση για τους συνεπείς πελάτες, αλλά «μπορεί να επανεξεταστεί το ύψος της, που σήμερα είναι στο 15%.  Αυτό θα το δούμε».

Σύντομα, είπε ο κ. Παναγιωτάκης, θα γίνει ο επόμενος διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, την οποία επιδιώκει η επιχείρηση καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην πράσινη ενέργεια.

Όπως είπε, «είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη. Όμως οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!