Από τον Μαρίνο Βυθούλκα,

Το τραγούδι «Κοριτσάκι μου», παρότι μετρά μόλις τέσσερις μήνες παρουσίας στο YouTube, κοντεύει τα 10 εκατομμύρια views. Ακολουθεί το «Βάλε» με 4 εκατομμύρια views και η «Αγκαλιά» με 2,5. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και ο 28χρονος Πέτρος Ιακωβίδης φαίνεται πως κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Τίποτα, όμως, δεν ήρθε εύκολα, καθώς εργάζεται ως τραγουδιστής εδώ και δεκαπέντε χρόνια. «Ο παππούς μου ήταν τραγουδιστής και καλός φίλος του Στέλιου Καζαντζίδη. Εκείνη που επίσης είχε καλή φωνή ήταν η κόρη του Χρύσα, η μητέρα μου δηλαδή» περιγράφει, ενώ μαζί κάνουμε ένα flashback στα παιδικά του χρόνια στην Καβάλα, αλλά και στον πατέρα του, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή του. Ο Σταύρος Ιακωβίδης, ποδοσφαιριστής, πέρασε από μεγάλες ομάδες, όπως η Δόξα Δράμας, η Scoda Ξάνθης. Επέλεξε, όμως, να σταματήσει την καριέρα του για να δημιουργήσει οικογένεια.

«Όταν ξεκίνησα να παίζω μπουζούκι σε ταβερνάκι, ήμουν ανήλικος»

Ο Πέτρος γεννήθηκε στην Καβάλα και τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα θυμάται στο Περιγιάλι, ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό με χαμηλά σπιτάκια και φιλόξενες αυλές. «Δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα. Οι γονείς μας μεγάλωσαν εμένα και την αδελφή μου με αγάπη και ασχολήθηκαν μαζί μας. Εξάλλου, ήταν νέοι και είχαν τις δυνάμεις» εξηγεί. Από το νηπιαγωγείο κιόλας ξεκινά μαθήματα στο μπουζούκι. Μάλιστα, είναι τόσο μικροκαμωμένος, που το κρατάνε οι γονείς του για να μην του φεύγει από τα χέρια. Από την άλλη, ο παππούς του τον μυεί στη λαϊκή μουσική, καθώς όταν πηγαίνουν βόλτες με το αυτοκίνητο, ακούν κασέτες του Άκη Πάνου. Στο πατρικό της οικογένειας, που βρίσκεται στο Σούγελο Καβάλας, θα γνωρίσει και τον Νίκο Κουρκούλη, με τον οποίο τους συνδέει και μακρινή συγγένεια. «Εκτός από συγγενείς, με τον Νίκο ήμασταν γείτονες. Τότε πήγαινα στο νηπιαγωγείο κι εκείνος έκανε τα πρώτα του βήματα στην Θεσσαλονίκη. Θυμάμαι πως άκουγε τραγούδια του Πανταζή και του Αντύπα και τα μάθαινα κι εγώ. Από τότε τον φώναζα θείο κι εκείνος ανιψιό. Σε δύο ανθρώπους οφείλω αυτό που έγινα σήμερα: στον πατέρα μου και στον Νίκο. Στο μεν Νίκο γιατί πάντα με συμβούλευε στα βήματά μου και στον πατέρα μου επειδή ήταν δίπλα μου και με στήριζε στις επιλογές μου. Σκέψου πως, όταν ξεκίνησα να παίζω μπουζούκι σε ταβερνάκια, ήμουν ανήλικος».

Η συνεργασία με τον Κουρκούλη και η γνωριμία με τον Stan

Ο Πέτρος δεν προδίδει ποτέ την εμπιστοσύνη του πατέρα του, δίνει πανελλήνιες εξετάσεις και περνάει στο ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Άρτα, στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής. «Εκείνη την εποχή, μου έγινε μια πρόταση από το νυχτερινό κέντρο Ρόδον της Θεσσαλονίκης. Έπρεπε να διαλέξω και αποφάσισα να γραφτώ στο τμήμα μουσικής τεχνολογίας και επιστήμης των ΙΕΚ Δέλτα που είχε έδρα τη συμπρωτεύουσα, ώστε να συνδυάσω και τις σπουδές και το τραγούδι». Σε ηλικία 22 ετών δέχεται πρόταση από τον Νίκο Κουρκούλη. «Η πρώτη μας συνεργασία έγινε στο Fix, στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για μένα. Στην αρχή είχα μεγάλο άγχος, διότι με πρότεινε εκείνος και ήθελα να τον βγάλω ασπροπρόσωπο. Ο Νίκος Κουρκούλης είναι ο καλλιτεχνικός μου πατέρας» εξομολογείται. Η κοινή μουσική διαδρομή του Νίκου και του Πέτρου θα διαρκέσει πέντε χρόνια, μέχρι τη χρονική στιγμή που ο Νίκος Κουρκούλης θα αποφασίσει να φύγει από την Ελλάδα και να εγκατασταθεί μόνιμα με την οικογένειά του στην Αυστραλία. «Πριν φύγει, κάναμε ένα ραντεβού με το σημερινό μου παραγωγό, τον Σπύρο Ποταμόπουλο, και στην ουσία από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε η συνεργασία μας και μπήκα στη δισκογραφία». Στο πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Ο έρωτάς μου γίνε» υπογράφει τους στίχους μαζί με τον Stan και βγαίνει στον αέρα του Διαδικτύου το Μάιο του 2015. Από εκεί και ύστερα θα ξεκινήσει μια όμορφη και ανοδική μουσική κούρσα.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.