Οι Ιάπωνες θα βρίσκουν σύντροφο μέσω τεχνητής νοημοσύνης για να μειωθεί η υπογεννητικότητα


Η Ιαπωνία σχεδιάζει να αυξήσει τον δείκτη γεννητικότητας χρηματοδοτώντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθούν τους κατοίκους να βρουν το ιδανικό ταίρι.  

Από την επόμενη χρονιά θα επιδοτεί τοπικές κυβερνήσεις που ήδη τρέχουν ή ξεκίνησαν πρότζεκτ, τα οποία χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να ζευγαρώνουν τον κόσμο. 

Σύμφωνα με το huffingtonpost.gr pέρυσι ο αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν στην Ιαπωνία έπεσε κάτω από τις 865.000- μείωση ρεκόρ. Η χώρα αναζητά εδώ και καιρό τρόπους να αντιστρέψει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας παγκοσμίως. 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει στις τοπικές αρχές 2 δισεκ. γιεν (19 εκατ. δολάρια) για ενίσχυση του δείκτη γεννητικότητας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η ενίσχυση της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης συγκαταλέγεται στις τελευταίες της προσπάθειες. 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης λένε πως η χρηματοδότηση έχει στόχο να επιτρέψει στις αρχές να αποκτήσουν πιο προηγμένα αλλά και ακριβότερα συστήματα, που θα λαμβάνουν υπόψη επίσης παράγοντες όπως χόμπι και αξίες.   

«Σκοπεύουμε να προσφέρουμε επιδοτήσεις σε τοπικές κυβερνήσεις που τρέχουν ή θα ξεκινήσουν τέτοια προγράμματα, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη. Ελπίζουμε η στήριξη να αντιστρέψει τη μείωση του αριθμού γεννήσεων στη χώρα», σχολίασε μέλος του υπουργικού συμβουλίου, μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο.  

Ο πληθυσμός της Ιαπωνίας προβλέπεται να μειωθεί από την κορύφωση των 128 εκατομμυρίων το 2017 σε λιγότερο από 53 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του αιώνα.  

 

huffingtonpost

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!