«Οικογένειες ξεσπιτώνονται στο όνομα του βωμού και του κέρδους από τα άπληστα κοράκια»

Παρέμβαση σε συμβολαιογραφικό γραφείο πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ομάδα αντιεξουσιαστών.

Την ευθύνη πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», όπως αναφέρει σε κείμενο που ανάρτησε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου όπου και δημοσίευσε και βίντεο από την παρέμβαση.

«Αφού ο Σύριζα προετοίμασε το έδαφος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η ΝΔ τώρα τους εφαρμόζει με τον έσχατο πλέον τρόπο. Μόλις τις προάλλες τραπεζικά κοράκια και ένας κατάπτυστος συμβολαιογράφος προσπάθησαν να βγάλουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία πυρόπληκτης οικογένειας που είχε χάσει τον πατέρα.

Πιο συγκεκριμένα η οικογένεια από το Μαραθώνα έχασε το μαγαζί που διατηρούσε και το οποίο τους απέφερε κέρδη σε πυρκαγιά κατά την οποία έχασε τη ζωή του και ο πατέρας της οικογένειας. Ενώ, προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση των οφειλών που είχαν, αφού το κύριο εισόδημα τους μετά το θάνατο του πατέρα ήταν μόνο τα 500 ευρώ από 6ωρα σε σούπερ μάρκετ που έβγαζε η κόρη. Η τράπεζα ωστόσο δε δέχτηκε τη ρύθμιση έγκαιρα με αποτέλεσμα η πρώτη κατοικία τους να βγαίνει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη.Εκτός από την «κανονικότητα» στην οποία υποσχέθηκε η Δεξιά κυβέρνηση να μας «εντάξει», εκτός από την κατάργηση εργατικών και μη δικαιωμάτων και το πετσόκομμα των μισθών η κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει τα σαδιστικά σκυλιά των τραπεζών βάζει στο στόχαστρο τις πρώτες κατοικίες.

Αυτό σημαίνει ότι ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας της πυρόπληκτης οικογένειας δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Οικογένειες ξεσπιτώνονται στο όνομα του βωμού και του κέρδους από τα άπληστα κοράκια» αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο που αναρτήθηκε.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!