Νορβηγία-κατολίσθηση: Οι διασώστες δεν χάνουν τις ελπίδες τους για τον εντοπισμό επιζώντων


Οι Νορβηγοί διασώστες διατηρούν ακόμη ελπίδες ότι θα βρουν επιζώντες στα χαλάσματα που άφησε πίσω της η φονική κατολίσθηση στο Γκέρντρουμ, που συνέβη πριν από πέντε ημέρες, με μέχρι στιγμής απολογισμό 7 νεκρούς και τρεις αγνοούμενους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

Έπειτα από μια διακοπή των ερευνών τη νύχτα, προκειμένου να βελτιώσουν την πρόσβαση στο σημείο της καταστροφής για τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, οι έρευνες επαναλήφθηκαν το πρωί, ωστόσο δεν καρποφόρησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Πρόκειται για μια επιχείρηση διάσωσης και συνεχίζουμε να αναζητούμε επιζώντες», δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων Ρόγκερ Πέτερσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν τη νύχτα, διευκρίνισε.

Μια μικρή κοινότητα 7000 κατοίκων, που βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Όσλο, το Γκέρντρουμ υπήρξε θέατρο, τα ξημερώματα της 30ης Δεκεμβρίου, μιας φονικής κατολίσθησης, που παρέσυρε 9 κτίρια, με καμιά τριανταριά κατοικίες.

Έκτοτε, οι διασώστες ανέσυραν τις σορούς 7 εκ των 10 αγνοουμένων.

Οι έξι εξ αυτών έχουν ταυτοποιηθεί. Μεταξύ τους βρίσκεται ένα κοριτσάκι 2 ετών και η έγκυος μητέρα του.

Ωστόσο, το χειμωνιάτικο κρύο, με θερμοκρασίες στους -10 βαθμούς κελσίου, εξανεμίζει τις πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες.

«Είναι σαφές πως το κρύο είναι ο αντίπαλός μας, πρόκειται για μια περίπλοκη περιοχή ερευνών και δεν γνωρίζουμε ακριβώς πού βρίσκονται οι αγνοούμενοι», δήλωσε ο αρχιπυροσβέστης Μορτερν Τόρεσεν.

«Γνωρίζουμε πως εάν ένας άνθρωπος έχει παγιδευτεί σε ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει, ωστόσο έχει αέρα, είναι απομονωμένος και έχει κάτι να πιει, μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε.

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!