Μύκονος: Στα οργανωμένα κυκλώματα της μαφίας στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Ο άγριος ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου που στάθηκε εμπόδιο στα παράνομα σχέδια κάποιων στη Μύκονο έφερε στην επιφάνεια τα σκληρά κυκλώματα και το παρακράτος της παρανομίας που ζει και βασιλεύει στο νησί.

Κράτος εν κράτει. Τα μαφιόζικα οργανωμένα κυκλώματα που δρουν ανεξέλεγκτα στη Μύκονο και σπέρνουν τον τρόμο σε όποιον επιχειρεί να εμποδίσει τα σχέδια τους, μπαίνουν πλέον στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας. Το πρώτο βήμα που έγινε με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ήταν η αναβάθμιση της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα.

«Στοχεύουν έναν από εμάς, πρέπει να πάρουν απάντηση από την συντεταγμένη πολιτεία, μόνο έτσι θα καταλάβουν ότι μαφιόζικες πρακτικές δεν περνάνε. Αυτή τη στιγμή με τα πρόστιμα δεν παίρνει κανένας μαφιόζος το μήνυμα», είπε η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Στη Μύκονο επικρατεί αναβρασμός. Οι νόμοι που έχει επιβάλλει το παρακράτος των μαφιόζων με σκοπό την αυθαίρετη και χωρίς όρια δόμηση στο κοσμικό νησί, έχει αναστατώσει τους κατοίκους, αλλά και τις αρχές που ζητούν προστασία.

«Χρειαζόμαστε αστυνόμευση 12 μήνες το χρόνο. Ιδίως αν μιλάμε για τα θέματα της αστυνόμευση που είναι αυτό των αυθαίρετων κατασκευών, χρειαζόμαστε αστυνόμευση τον χειμώνα, γιατί οι κατασκευές γίνονται το χειμώνα», ανέφερε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κούκας.

Καταγγελίες σοκ για τη μαφία της Μυκόνου
«Έχουμε δώσει τη δυνατότητα στον γενικό γραμματέα χωροταξίας να εκδίδει αποφάσεις μεικτά κλιμάκια που θα αποτελούνται από την οικονομική αστυνομία, επιθεωρητές περιβάλλοντος και ελεγκτές δόμησης για να πραγματοποιούν επιτόπια έρευνα. Θα ξεκινήσουμε άμεσα από τη Μύκονο για να διαπιστώσουμε και να ελέγξουμε τι αυθαιρεσίες έχουν γίνει», δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

100 αστυνομικοί αναμένεται να ενισχύσουν το επόμενο διάστημα την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου. Ενώ οι αρχαιολόγοι ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα.

«Όπου έχει διαπιστωθεί παραβίαση και παράβαση του αρχαιολογικού νόμου και έχουν προταθεί μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας αυτά να εφαρμοστούν άμεσα. Με ένα αστυνομικό δίπλα ο υπάλληλος; Ο αρχαιολόγος; Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2023 να χρειάζεται αστυνομική παρουσία για το αυτονόητο. », είπε ο Λιώνης Δέδες, πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπ. Πολιτισμού.

Την Τρίτη, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προχωρά σε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο του νησιού ζητώντας το αυτονόητο.  Να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια.

megatv.com

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!