Η Μαριάννα Τουμασάτου πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Γυναίκα χωρίς όνομα» με πολύωρα και απαιτητικά γυρίσματα.

Φαίνεται πως η κούραση και κάποια απότομη κίνηση ήταν αρκετά για να την πιάσει ένας έντονος πόνος στη μέση. Η Μαριάννα Τουμασάτου έπαθε λουμπάγκο.

Η ηθοποιός όμως αντιμετώπισε με χιούμορ το πρόβλημα υγείας και σε ανάρτησή της που ενημέρωσε τους followers της για την κατάσταση έγραψε: έγραψε «Μαριάννα –Λουμπάγκο 0-1! Μην το αντιμετωπίσεις σαν ονοματεπώνυμο».

Να θυμίσουμε πως λίγες ημέρες πριν λουμπάγκο έπαθε και ο Νίκος Μουτσινάς. Ο ηθοποιός μάλιστα παρά τις φυσικοθεραπείες που κάνει σε καθημερινή βάση δεν μπόρεσε να είναι συνεπής στις θεατρικές του υποχρεώσεις. Οι γιατροί του συνέστησαν ξεκούραση και ήρεμες κινήσεις για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του.

Τι είναι όμως το λουμπάγκο;

Επί της ουσίας πρόκειται για οσφυαλγία (από τις λέξεις οσφύς =μέση και άλγος =πόνος) πόνο, δηλαδή, χαμηλά στην πλάτη κα συμπεριλαμβάνει όλες τις ενοχλήσεις στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων (80%) εκδηλώνει κάποια στιγμή οσφυαλγία, ενώ, σύμφωνα με έρευνες, στο συγκεκριμένο πρόβλημα αποδίδεται το περίπου 25% των προσωρινών αναπηριών και το 40% των μόνιμων.

Βασικό ρόλο στην πρόληψη παίζει η ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητα και η αποφυγή της καθιστικής ζωής.