Λάρισα: Πού βρίσκεται σήμερα ο μικρός Στέφανος. Είχε καεί το 2016 σε φωτιά στο σπίτι του


Καλά στην υγεία του είναι σήμερα ο μικρός Στέφανος από τη Λάρισα, ο οποίος είχε υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμά που ζούσε με τη μητέρα του και τον αδερφό του από κερί το οποίο χρησίμευε για να φωτίζεται το σπίτι αφού λόγω οφειλών το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν κομμένο. Το παιδί υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του.

Το χρονικό της φωτιάς στο σπίτι της οικογένειας

Όπως υπενθυμίζει το onlarissa.gr, η 39χρονη μητέρα του Στέφανου είχε τοποθετήσει ένα αναμμένο κερί σε άδειο πλαστικό μπουκάλι πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι δίπλα από έναν καναπέ και πολύ κοντά στον 3,5 ετών τότε Στέφανο ο οποίος βρισκόταν στο βρεφικό του καροτσάκι δεμένος με ιμάντες. Η μητέρα πήγε στην τουαλέτα χωρίς προηγουμένως να σβήσει το κερί, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά η οποία πήρε μεγάλες διαστάσεις και γρήγορα έφτασε μέχρι τον καναπέ που χρησιμοποιούνταν ως κρεβάτι και από εκεί επεκτάθηκε σχεδόν σε όλο το διαμέρισμα.

Ο μικρός Στέφανος υπέστη σοβαρά εγκαύματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Ελευθερία» ενώ η μητέρα του καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και τριετή αναστολή για εμπρησμό από αμέλεια, από τον οποίο εμπρησμό θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

   
Τι λέει η μητέρα για την απόφαση του δικαστηρίου
Σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου η 39χρονη Δήμητρα, μητέρα του Στέφανου, 9 ετών σήμερα, μιλώντας στο onlarissa.gr τονίζει: «Αρχικά να σας πω ότι την υπόθεση μου ανέλαβε ο κ. Κεχαγιόγλου από την Αθήνα και μάλιστα αφιλοκερδώς. Χαρακτηριστικά μου είπε το μόνο που θέλω από εσένα είναι ένα κερί και μια προσευχή. Θέλω αυτόν τον άνθρωπο να τον ευχαριστήσω θερμά για όσα έκανε για μένα, διότι το μόνο που ήθελα και παρακαλούσα ήταν να πάρω την αναστολή  για να μην μείνουν τα δύο μου αγόρια χωρίς μητέρα. Έχω δύο γιους που εξαρτιούνται από εμένα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση».

   
Πού βρίσκεται σήμερα ο μικρός Στέφανος
Ο Στέφανος σήμερα, έξι χρόνια μετά τη μεγάλη του περιπέτεια, είναι σε πολύ καλή κατάσταση όπως διαβεβαιώνει η μητέρα του και μάλιστα τονίζει: «Όποιος θέλει να δει το παιδί από κοντά, μπορεί να το κάνει, ας επικοινωνήσει μαζί σας και ας έρθει να το δει, άλλωστε ο απλός κόσμος είναι αυτός που με βοήθησε να σταθώ στα πόδια μου, εγώ και η οικογένειά μου».

   
Η οικογένεια σήμερα συνεχίζει να ζει στη Λάρισα και η οικονομική κατάστασή της είναι πολύ καλύτερη με τη μητέρα να εργάζεται ως καθαρίστρια στην Πρόνοια μέσα από το κοινωφελές πρόγραμμα του Δήμου. Ωστόσο, ανησυχεί τι θα γίνει όταν αυτό λήξει σε λίγους μήνες.

Σε ό, τι αφορά στον μικρό Στέφανο, έχει κάνει άλματα προόδου με την υγεία του. Η μητέρα του εξηγεί: «Ο Στέφανος από θέμα επεμβάσεων έκανε ήδη τις τρεις πλαστικές αποκατάστασης στο κεφαλάκι του. Τον πήγα σε γιατρό στην Αθήνα τον οποίο μου σύστησε η κα Τατιάνα Στεφανίδου. Ο γιος μου εκτός του περιστατικού με τη φωτιά είχε και μια ανεπάρκεια αορτικής βαλβίδας και παρακολουθείται από καρδιολόγο, ίσως σε μερικά χρόνια χρειαστεί να του τοποθετηθεί μπαλονάκι.

   
Το παιδί όμως είναι λειτουργικό, μετά από επίσκεψη σε γιατρούς στη Θεσσαλονίκη άρχισε και να μιλάει, θυμίζω ότι είναι ΑμεΑ, έχει επίσης δυναμώσει και έχει ψηλώσει, είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Πηγαίνει κανονικά σχολείο, στο Ειδικό Σχολείο της Γιάννουλης.

Επίσης, κάνει μαθήματα λογοθεραπείας – εργοθεραπείας ειδικής διαπαιδαγώγησης και ψυχοθεραπεία, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο» καταλήγει η μητέρα.

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!