Κρούσμα κορονοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού στο ΠΑΓΝΗ

Όπως δήλωσε στο cretapost o Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης η ιχνηλάτηση αφορούσε μόνο στο προσωπικό ωστόσο η Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την Επιτροπή Ενδονοσοκομοιακών Λοιμόξεων που θα τους ενημερώσει εντός 48 ωρών, αν χρειαστεί να ληφθούν και άλλα δείγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πιθανόνον να ληφθούν επίσης δείγματα από ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο ίδιο δωμάτιο με τον 88χρονο ενώ ήδη έχουν ελεγχθεί τα μέλη της οικογένειας του.

Κατά πληροφορίες ελήφθησαν δείγματα από 27 συνολικά άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ στο οποίο νοσηλεύτηκε πριν από μία περίπου εβδομάδα ο 88χρονος.

Σε καλή κατάσταση ο ηλικιωμένος

Ο ηλικιωμένος άνδρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων σε καλή κατάσταση. Ο ίδιος ένοιωσε μία μικρή αδιαθεσία και διεκομίσθη στο νοσοκομείο Χανίων το πρωί της Κυριακής με πυρετό και αμέσως οδηγήθηκε στην ειδική μονάδα Covid.

Ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας ενώ από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Τι λένε οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ μετά το νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη

Με ανακοίνωση τους ο Σύλλογος εργαζομένων του ΠαΓΝΗ τονίζει την ανάγκη για λήψη πρόσθετων μέτρων για την προστασία της υγείας εργαζομένων και ασθενών και για πιο εκτεταμένους διαγνωστικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

• Να γίνεται προληπτικός εργαστηριακός μοριακός έλεγχος για κορονοϊό όλων των ασθενών που εισάγονται στα δημόσια νοσοκομεία (και όχι μόνο αυτών που πρόκειται να χειρουργηθούν), ώστε να προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι ασθενείς από τη μετάδοση από ασυμπτωματικούς / προσυμπτωματικούς φορείς.
• Να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση του συνόλου των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2, καταγραφή και αναγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και τον ασφαλιστικό φορέα της επαγγελματικής ασθένειας – λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό.
• Να εξασφαλισθεί επάρκεια σε κατάλληλα ατομικά μέσα προστασίας, ώστε να παρέχονται σε όλους τους εργαζόμενους. Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2) για όλους τους εργαζόμενους με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2 (σε ΤΕΠ, ΜΑΚ, ΜΕΘ).
• Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε διαγνωστικά μοριακά τεστ, ώστε να είναι δυνατή η εκτεταμένη ιχνηλάτηση κρουσμάτων και των επαφών τους.
• Να ενισχυθούν με προσωπικό οι Επιτροπές Λοιμώξεων.
• Να ενισχυθούν με προσωπικό και κρατική χρηματοδότηση τα δημόσια ιολογικά εργαστήρια.

Η υγεία των εργαζομένων και των ασθενών πρέπει να παρέχεται δωρεάν με κριτήριο την καθολική κάλυψη των αναγκών και όχι στη λογική του μικρότερου δυνατού κόστους.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!