Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του Νικόλα: Ας τηλεφωνήσει να πει ότι είναι καλά

Έχουν περάσει 77 ολόκληρες μέρες από τις 26 Νοεμβρίου που ο Νικόλας Θεοδωρίδης έφυγε από το σπίτι του, λέγοντας ότι θα πάει για εκπαίδευση σε αεροπορική εταιρεία και δεν έχει δώσει σημεία ζωής. 

Η μητέρα του, ανήμερα των γενεθλίων του, έκανε έκκληση μέσα από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο παιδί της να επικοινωνήσει μαζί της μόνο και μόνο για να της πει ότι είναι καλά. 

Περιέγραψε μάλιστα πώς ήταν ο Νικόλας τις μέρες πριν αποφασίσει να φύγει και να μην επιστρέψει ξανά στο σπίτι του.

«Τις τελευταίες μέρες ο Νικόλας δε μου μιλούσε, ήξερε ότι η γνώμη μου θα έχει βαρύτητα και είχε επιλέξει τη σιωπή. Ήθελε να ζήσει σε ένα άλλο, καλύτερο περιβάλλον, όπως το ένιωθε εκείνος μέσα από την θολωμένη κρίση που είχε, γιατί πιστεύω πως όλο αυτό το διάστημα δεν είχε καθαρή κρίση», είπε η μητέρα του. 

Όπως είπε, το παιχνίδι που έπαιζε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τον επηρέαζε πολύ. Έβγαζε θυμό, πολλά νεύρα και είχε απομονωθεί από τον κοινωνικό του περίγυρο. Η ίδια πιστεύει πως στο τέλος το παιδί της είχε και κατάθλιψη.

«Έβλεπα το παιδί μου μέσα σε ένα δωμάτιο σκοτεινό, να μη θέλει φως, να πειράζει τα σπυράκια του και να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο σαν να θέλει να τιμωρήσει τον εαυτό του. Συνειδητοποίησα ότι είχε περάσει στο στάδιο της κατάθλιψης. Απευθύνθηκα σε ανθρώπους, οι οποίοι όμως δε θεωρούσαν ότι ο Νικόλας δεν έχει πρόβλημα γιατί δεν το έβλεπαν, όπως το έβλεπα εγώ κάθε μέρα. Γι’ αυτό δεν μπόρεσα να κάνω πράγματα. Ήθελα βοήθεια και από τους άλλους, μόνη μου δεν μπορούσα να τον ξεσηκώσω και να τον πάω σε έναν γιατρό και τυπικά ήταν και ενήλικας», είπε η μητέρα του Νικόλα. 

Η μητέρα του Νικόλα αναγνώρισε ότι υπήρχαν πράγματα που τον ενοχλούσαν και τον είχε επηρεάσει και το διαζύγιο των γονιών του. Κατά καιρούς μάλιστα της είχε πει ότι θέλει να φύγει, όμως υποχωρούσε κάθε φορά βρισκόταν μπροστά στην αρνητική της αντίδραση. 

«Τότε επέλεγε να μην τα λέει σε μένα, αλλά σε φίλους, που όμως ήταν στην ίδια ψυχική κατάσταση με εκείνον. Παλιά είχε φίλους που ήταν χαρούμενοι, έξω καρδιά, όπως ήταν και ο ίδιος. Όταν γύρισα στο σπίτι και δεν τον βρήκα δεν πίστεψα ότι θα πήγαινε σε αυτή την εκπαίδευση που μας είπε. Τον έπαιρνα συνεχώς τηλέφωνο, αλλά τον τελευταίο μήνα είχε επιλέξει να μου βάλει φραγή και στη συνέχεια το τηλέφωνό του έδειχνε να είναι απενεργοποιημένο. Κατάλαβα ότι είναι μια επανάσταση που κάνει, δεν ξέρω όμως με ποια άτομα είναι και αν είναι ασφαλής», πρόσθεσε η μητέρα του. 

Μέσα από την εκπομπή, ανήμερα των γενεθλίων του έκανε έκκληση στον Νικόλα να της τηλεφωνήσει για να της πει ότι είναι καλά και μετά να κάνει αυτό που έχει αποφασίσει. 

«Δεν μπορεί να με αφήσει να γιορτάσω μόνη μου σήμερα τα γενέθλιά του. Μακάρι να πάρει ένα τηλέφωνο και να πει “μαμά είμαι καλά”. Θα τον αφήσω για όσο διάστημα θέλει μέχρι να ξαναβρεί τον εαυτό του. Θέλω να ξέρω ότι είναι καλά», είπε. 

Τις επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών στον υπολογιστή του Νικόλα, ώστε να διαπιστωθεί με ποιους είχε επικοινωνήσει πριν εξαφανιστεί. Δυστυχώς η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δεν έριξε φως στις συνθήκες της εξαφάνισής του και πλέον οι γονείς του ελπίζουν να δώσει στοιχεία για τα ίχνη του ο υπολογιστής του. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος εξαφανίστηκε λέγοντας ότι θα πάει στο Μιλάνο για εκπαίδευση από αεροπορική εταιρεία, όμως τα τελευταία του ίχνη εντοπίστηκαν στη Δανία και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. 

Οι γονείς του θεωρούν ότι το παιδί τους μπλέχτηκε σε δίχτυα κυκλώματος παραθρησκευτικών οργανώσεων που προσέγγισε τον 19χρονο μέσα από ένα παιχνίδι που έπαιζε στο διαδίκτυο.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!