Κορονοϊός: Χτύπησε Φλωρεντία και Σικελία ο ιός! Βρετανία: Όσοι πηγαίνετε εκεί απομονωθείτε από μόνοι σας


Εξαπλώνεται ταχύτατα ο κορονοϊός στην Ιταλία! Βρετανία: Όσοι πηγαίνετε εκεί απομονωθείτε από μόνοι σας.

Πληθαίνουν τα κρούσματα σε σε άλλες χώρες του κόσμου.

Εξαπλώνεται ταχύτατα ο κορονοϊός στην Ιταλία, με κρούσματα πλέον να καταγράφονται σε Φλωρεντία και Σικελία!

Εξάλλου μία τουρίστρια με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας που επίσης έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας. Τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της.

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά.
7 νεκροί

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία είναι 229 ενώ 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι όσοι επισκέφθηκαν την βόρεια Ιταλία θα πρέπει να τεθούν από μόνοι τους σε απομόνωση αν εμφανίζουν συμπτώματα όμοια με εκείνα της γρίπης!

“Η επίσημη οδηγία, η οποία θα επικαιροποιηθεί επισήμως στις 08:00 τοπική ώρα πρόκειται να αλλάξει ώστε εκείνοι που έχουν επισκεφθεί τη βόρεια Ιταλία–που αφορά ουσιαστικά όποιον έχει πάει στην Ιταλία από την Πίζα και βορειότερα–να τεθούν από μόνοι τους σε απομόνωση, αν εμφανίσουν συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν σε γρίπη”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

“Αν κάποιοι έχουν πάει στις πληγείσες περιοχές, τις οποίες η ιταλική κυβέρνηση έχει θέσει σε καραντίνα, τότε θα πρέπει να απομονωθούν ανεξάρτητα με το αν έχουν συμπτώματα”, σημείωσε ο ίδιος.
Κλειστά μέχρι τις 20 Απριλίου τα σχολεία στο Χονγκ Κονγκ

Παράλληλα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει τον αυστηρό έλεγχο και τα μέτρα πρόληψης στην επαρχία Χουμπέι, το κέντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού.

Η Επιτροπή προσθέτει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ότι θα συνεχίσει τον αυστηρό έλεγχο όσον αφορά τις μετακινήσεις ανθρώπων που εξέρχονται από την Ουχάν, πρωτεύουσα της Χουμπέι, κι άλλες πόλεις στην επαρχία αυτή στις οποίες υφίστανται έλεγχοι στην κυκλοφορία.

Εξάλλου το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι το κλείσιμο των σχολείων παρατείνεται ως τουλάχιστον τις 20 Απριλίου με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα εκτός Κίνας.

Ο υπουργός Παιδείας του Χονγκ Κονγκ Κέβιν Γέουνγκ δήλωσε ότι τα μαθήματα θα ανασταλούν έως μετά τις διακοπές του Πάσχα με την 20η Απριλίου να είναι η πλησιέστερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στις τάξεις. Προηγουμένως προβλεπόταν επιστροφή τους στις 16 Μαρτίου.

“Καθώς ο κοροναϊός δεν παρουσιάζει σημάδια εξασθένησης, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι όλα τα σχολεία στο Χονγκ Κονγκ θα παρατείνουν περαιτέρω την αναστολή” των μαθημάτων, σημείωσε ο Γέουνγκ, προσθέτοντας ότι η ακριβής ημερομηνία επανάληψης θα αποτιμηθεί αργότερα.
Σχεδόν 2.700 νεκροί

Η παράταση του κλεισίματος των σχολείων ανακοινώνεται την ώρα που ο νέος κοροναϊός έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 2.700 ανθρώπων στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες χώρες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, του Ιράν και της Νότιας Κορέας.

Πολλά σχολεία έχουν ήδη αρχίσει μαθήματα μέσω Ίντερνετ και μαθήματα με τηλεδιάσκεψη, με εργασίες που ανατίθενται στους μαθητές σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συνεχίσουν τις εξετάσεις τους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα από τις 27 Μαρτίου, διευκρίνισε ο Γέουνγκ, με ορισμένα μαθήματα, στα οποία περιλαμβάνεται η μουσική και η φυσική αγωγή, να αναβάλλονται ως τον Μάιο.

Στο Χονγκ Κονγκ έχουν επιβεβαιωθεί 81 κρούσματα του νέου κοροναϊού και έχουν αναφερθεί 2 θάνατοι μέχρι στιγμής.

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!