Κορονοϊός: Κατέληξε 54χρονος στο Αττικό. Ο θάνατος που προβλημάτισε περισσότερο


Κατέληξε 54χρονος που νοσηλευόταν με εγκεφαλικό και εκ των υστέρων βρέθηκε θετικός στον ιό
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα μέρα με τη μέρα αυξάνονται. Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαρτίου, στην καθιερωμένη ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρφας ανακοίνωσε ακόμα 71 νέα κρούσματα.

Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα 892. Από αυτούς, οι 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ οι 54 είναι διασωληνωμένοι. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα κρούσματα που αυξάνονται καθώς και οι νεκροί φτάνουν πλέον τους 26, με 4 ανθρώπους να έχασαν τη ζωή τους μόνο σήμερα.

Ωστόσο, ανησυχία φαίνεται πως προκαλεί η ιστορία του ενός 54χρονου που έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Αττικόν.

Ο άνδρας είχε μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου με εγκεφαλικό. Εκεί υπεβλήθη σε τεστ για κορονοϊό το οποίο όμως βγήκε αρνητικό.

Οι οικείοι του, βλέποντας τη κατάσταση του να επιδεινώνεται πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του μετά τον θάνατο του σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Όταν ο 54χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίου του Alpha, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δωρεά οργάνων και, υποχρεωτικά, πραγματοποιήθηκε ξανά τεστ για τον Covid-19.

Το δείγμα που ελήφθη βγήκε θετικό και έτσι διακόπηκε άμεσα η διαδικασία της δωρεάς οργάνων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο θάνατος του 54χρονου οφείλεται στο εγκεφαλικό που υπέστη ή στον κορονοϊό.

 Στην Ελλάδα οι περισσότεροι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους ήταν ηλικιωμένοι, ωστόσο, ανάμεσα τους υπήρχαν και δυο νεότεροι. Πρόκειται για τη 40χρονη μητέρα τριών παιδιών από την Καστοριά και τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή στην Κρήτη.

Η 40χρονη μητέρα που έχασε τη ζωή της από τον Covid-19 είχε άσθμα και έμεινε σπίτι, πέθανε σπίτι και διεγνώσθη μετά θάνατον με τον ιό.

Στην περίπτωση της αναφέρθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος είχε τονίσει ότι αναμένει περαιτέρω ενημέρωση για το αν είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα και εξήγησε ότι αυτοί που μένουν σπίτι, ιδίως όταν έχουν χρόνιο αναπνευστικών νόσημα θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και «να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον θεράποντα γιατρό τους».

Ωστόσο, η περίπτωση του 42χρονου καθηγητή στην Κρήτη ήταν το πρώτο καμπανάκι σε ανθρώπους νεότερης ηλικίας καθώς ο καθηγητής ήταν υγιέστατος και πέθανε από επιπλοκές του φονικού ιού.

Πρόκειται για μία περίπτωση που έχει προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα μιας και μέχρι σήμερα ο κορονοϊός έδειχνε να είναι επιθετικός σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Ωστόσο, επειδή η περίπτωση του καθηγητή δεν ήταν μοναδική, πριν από λίγες μέρες, ο ΠΟΥ είχε προειδοποιήσει τους νεότερους ότι ο φονικός ιός δεν κάνει διακρίσεις.
Σπάνια η περίπτωση του 42χρονου καθηγητή στην Κρήτη

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην περίπτωση του 42χρονου Γερμανού καθηγητή που κατέληξε στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως είπε πρόκειται για σπάνιο περιστατικό γνωστής επιπλοκής όσον αφορά τον κορονοϊό. «Εμφάνισε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα γνωρίζουμε αυτή την επιπλοκή που κάνει ο κορονοϊός και γι’ αυτό χορηγούμε ειδική αντιπηκτική αγωγή» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για σπάνια επιπλοκή που δεν αφορά το μεγάλο ποσοστό των ασθενών που νοσηλεύονται.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!