Καμπανάκι ΤΖανάκη: Αυξητική τάση κρουσμάτων – Η Δέλτα μας ανησυχεί. Πιθανά τοπικά lockdown

Βλέπω έναρξη μάλλον αυξητικής τάσης σε πανελλήνιο επίπεδο. Είχαμε να δούμε πολύ καιρό πάνω από 600 κρούσματα

Μιλώντας στο MEGA, ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας, σημείωσε ότι η τελευταία εβδομάδα που παρουσιάζεται αύξηση κρουσμάτων, είναι ανησυχητική.

«Δε συμφωνώ με τις ανακοινώσεις από την κ. Παπαευαγγέλου ότι έχουμε μια σταθεροποίηση της πανδημίας. Βλέπω έναρξη μάλλον αυξητικής τάσης σε πανελλήνιο επίπεδο. Είχαμε να δούμε πολύ καιρό πάνω από 600 κρούσματα».

Στο νησί της Κρήτης, που συναντάται κυρίως η μετάλλαξη αυτή, «με εξαίρεση το Ρέθυμνο, είναι σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από τον μέσο όρο της Ελλάδας».

Ο καθηγητής τονίζει ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, «καθώς υπάρχει αυξητική τάση που ελπίζουμε να είναι παρωδική. Η «Δέλτα» μας ανησυχεί, τα υπόλοιπα (σ.σ. στελέχη) είναι υπό παρακολούθηση».

Την πιθανότητα νέων μέτρων, όπως τοπικά lockdown, δεν απέκλεισε ο κ. Τζανάκης, σε περίπτωση που η «κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη».

«Προφανώς θα πρέπει να υπάρξουν κάποια μέτρα για να σταματήσει η διάδοση του ιού και η περαιτέρω επιδείνωση. Μη μας ξεγελά το γεγονός ότι δεν έχουμε νοσηλείες και διασωληνωμένους», κατέληξε ο καθηγητής.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!