Καθησυχαστικοί οι γιατροί για τον Πελέ, ευχές από τον Τίτε


Ο Πελέ νοσηλεύτηκε για να «επανεκτιμηθεί η χημειοθεραπεία του», όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Σάο Πάολο όπου εισήχθη χθες, με τις δύο κόρες του να είναι καθησυχαστικές.

 Ο 82χρονος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, «εισήχθη στο νοσοκομείο για μια επαναξιολόγηση της χημειοθεραπείας που ακολούθησε μετά την ανίχνευση όγκου του παχέος εντέρου τον Σεπτέμβριο του 2021», εξήγησε στο ιατρικό του δελτίο το Νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν». «Μετά την εξέταση, μεταφέρθηκε σε κανονικό δωμάτιο, ελλείψει ανάγκης για εντατική», πρόσθεσε το νοσοκομείο.

 «Ο πατέρας μου είναι στο νοσοκομείο για να ρυθμίσει την αγωγή του, τα φάρμακα», έγραψε στο instagram η κόρη του Πελέ, Κέλι Νασιμέντο, 55 ετών, που βρίσκεται στο Κατάρ για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Δεν πρόκειται να πάρω την επόμενη πτήση, τα αδέρφια μου είναι στη Βραζιλία και θα πάω εκεί την Πρωτοχρονιά. Σας υπόσχομαι ότι θα δημοσιεύσω φωτογραφίες», πρόσθεσε, για να καθησυχάσει τους φιλάθλους μετά από φήμες ότι η κατάσταση του η υγεία του «Βασιλιά» Πελέ είχε επιδεινωθεί. Η νοσηλεία «δεν αποτελεί έκπληξη και δεν υπάρχει κάτι επείγον», επέμεινε.

 Η άλλη κόρη του Πελέ, Φλάβια Νασιμέντο, ήθελε επίσης να είναι καθησυχαστική: «Υπάρχει κάποια σύγχυση γιατί ο πατέρας μου πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Λυπάμαι που καποια ΜΜΕ μιλούν για ανύπαρκτα γεγονότα, πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζουμε», ανέφερε σε ένα βίντεο στο Instagram. «Πραγματικά κάνει εξετάσεις, ως συνήθως, για να παρακολουθήσει την εξέλιξη του καρκίνου του. Πρέπει να συνεχίσουμε να του στέλνουμε τις καλές ενέργειες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτό χρειάζεται».

 «Μάθαμε τα νέα, ευχόμαστε τα καλύτερα στον Πελέ», είπε ο προπονητής της Βραζιλίας, Τίτε, στην εισαγωγή της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με το Καμερούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

  Ο Πελέ νοσηλεύεται τακτικά στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, μετά τον εντοπισμό όγκου του παχέος εντέρου τον Αύγουστο του 2021. Στις 23 Οκτωβρίου, ο Πελέ δήλωσε «ευτυχισμένος» που γιόρτασε τα 82α γενέθλιά του «με υγεία», σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram, ενώ επίσης ζήτησε από τους παίκτες της «Σελεσάο» να «φέρουν το τρόπαιο στο σπίτι», την ημέρα του πρώτου αγώνα της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπου νίκησε με 2-0 τη Σερβία.

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!